No ho ha pogut evitar. El president Carles Puigdemont ha compartit un article de The New York Times sobre la possible revifada de l'esquerra europea de la mà del nou canceller alemany, el socialista Olaf Scholz, i ha notat una absència destacada en el text. I és que el reportatge versa sobre el futur dels partits progressistes de la Unió Europea, que malgrat estar en hores baixes poden rebre un fort impuls gràcies a la victòria i el posterior ascens al poder de l'esmentat Scholz. Però, no s'oblida l'article d'esmentar algun socialista que ja fa un temps que governa un país europeu? Efectivament, el diari nord-americà no dedica ni una sola paraula al president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez.

"Que estrany que parlant de revifar l'esquerra a Europa s'hagin oblidat de Pedro Sánchez, el PSOE i d'Espanya, i, en canvi, sí que parlin d'Anne Hidalgo...", ironitza Puigdemont a les xarxes socials, tot acompanyant el missatge amb una emoticona d'una cara que riu. De fet, l'alcaldessa de París i candidata socialista a les eleccions franceses ho té molt difícil per arribar a l'Elisi: les últimes enquestes tan sols li atorguen un 3% dels vots, mentre que Emmanuel Macron compta ara mateix amb un 23% dels suports.

TUIT Carles Puigdemont

Malgrat les dificultats d'Hidalgo per arribar a ocupar la presidència de la república francesa i el fet que Scholz encara no és canceller (serà investit aquest dimecres), ambdós líders socialdemòcrates han tingut més rellevància a l'article de The New York Times que no pas Pedro Sánchez, que governa un Estat de la UE i que ha aconseguit col·locar Josep Borrell en una de les més altes instàncies de la Comissió Europea.

El cap de l'executiu espanyol no fa més que rebre per part dels grans mitjans internacionals. Aquest dilluns va ser el torn del Handelsblatt, el principal diari econòmic alemany, que va criticar la gestió que està fent la Moncloa dels fons europeus. Concretament, el text del rotatiu especialitzat va carregar contra el fet que Sánchez només ha licitat el 20% dels diners que Espanya ha rebut del fons de recuperació.

Els mitjans internacionals, contra Sánchez

A més, tan sols cal fer la vista un mes enrere, quan la revista britànica Prospect va acusar Espanya de ser una amenaça per l'estat de dret de la Unió Europea. El mitjà va carregar contra "la caça dels presos polítics d'Espanya" i va argumentar que la detenció del president Carles Puigdemont "ja no sembla un anacronisme inofensiu".

El reportatge de The New York Times ha arribat just en un moment en el qual el diari està enfrontat amb la Comissió Europea pel fake de la trama russa de Puigdemont. Borrell va reconèixer que la suposada vinculació entre Rússia i l'independentisme català no existia, malgrat que el rotatiu insisteix en l'existència d'un informe que ho demostra.

 

Imatge principal: El president Carles Puigdemont / Efe