El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha reaccionat amb ironia a la decisió del Tribunal Suprem d'obrir una causa contra ell i Ruben Wagensberg (ERC) per terrorisme pels fets de Tsunami Democràtic. En una publicació a X (abans, Twitter), Puigdemont ha carregat contra el "Màtrix judicial espanyol" i els assenyala per haver "adaptat la màxima del mal periodisme": "No deixis que la realitat espatlli una bona imputació". El també eurodiputat de Junts ha subratllat que aquesta imputació es materialitza el mateix dia que s'ha publicat una informació on l'acusen d'haver rebut "un regal d'un Rolex de 7.000 euros" de l'empresa encarregada d'organitzar els actes de Tsunami, fet sobre el qual ja ha alertat de la seva falsedat. "Crec que ja només falta que em surti un compte secret a Panamà", ha apuntat amb sarcasme.
En la resolució, el Tribunal Suprem argumenta la decisió d'investigar el president a l'exili pel delicte de terrorisme perquè hi veu "indicis de la participació" de Puigdemont a Tsunami pel fet que "va estar informat" de la constitució d'aquesta plataforma com a "grup organitzat per a la subversió de l'ordre constitucional i desestabilització greu de les institucions democràtiques". Aquesta tesi de l'alt tribunal s'estén per a Wagensberg, a qui també han imputat pel mateix delicte. En relació amb els altres deu investigats per terrorisme, el Suprem ha decidit retornar-los al jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón.
A la publicació que el president Puigdemont ha fet al seu perfil d'X sobre aquesta imputació, feia al·lusió a una informació publicada pel diari El Confidencial aquest dijous, en què l'acusaven d'haver rebut un rellotge Rolex valorat en 7.000 euros. Sobre aquesta qüestió, l'eurodiputat ha manifestat una estona abans que el mitjà ja havia "estat condemnat dues vegades per mentir en suposades 'informacions'" que l'acusaven "falsament de percebre diners destinats a la covid o desviats d'una ONG que rebia subvencions públiques". "Ara seran condemnats una tercera vegada", vaticinava el president a l'exili.
"El Guantánamo de la justícia europea"
Les reaccions d'altres polítics no s'han fet esperar. En el cas de Junts, el president del consell nacional, Josep Rull, ha arremès contra la Sala Segona del Tribunal Suprem, que l'ha batejat com el "Guantánamo de la justícia europea". La presidenta del partit, Laura Borràs, ha lamentat que "van a totes" contra Puigdemont i que "no renuncien a perseguir-lo sigui com sigui", i en aquest sentit ha assegurat que ells tampoc renuncien "a res".
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha traslladat "tot el suport" a Puigdemont i a Wagensberg, i ha denunciat que el moviment del Suprem suposa "creuar tots els límits inimaginables". El cap de l'executiu ha afirmat que no es pot normalitzar que la justícia espanyola "li faci el joc a la dreta i l'extrema dreta". "Ens tindran dempeus sempre", ha assegurat. Des de la CUP, el secretari tercer de la Mesa del Parlament, Carles Riera, ha traslladat la seva "solidaritat i suport" a Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg davant les "infundades i injustes acusacions de terrorisme". "La resistència i la lluita són les millors respostes a la repressió", ha manifestat el cupaire.
El líder d'Òmnium, Xavier Antich, ha denunciat que "el poder judicial està podrit de soca-rel i actua com un agent polític", i ha considerat que la decisió del Suprem "confirma l'obsessió persecutòria de l'estat vers l'independentisme". "Protestar és un dret i estem determinats a defensar-lo", ha afirmat.