Després que Pedro Sánchez hagi comunicat aquest dimarts el reconeixement de l'Estat palestí per part del govern espanyol, la resposta d'Israel no s'ha fet esperar. El ministre d'Exteriors israelià, Israel Katz, ha equiparat la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, amb el líder suprem de l'Iran, Ali Khamenei, i amb el líder de Hamàs a Gaza, Yahya Sinwar. A través d'un tuit, Katz també ha acusat el president del Govern, Pedro Sánchez, de "còmplice" a incitar l'assassinat de jueus per no cessar-la.

En la publicació a Twitter (actualment X), el ministre d'Exteriors d'Israel ha afirmat: "Khamenei, Sinwar i la vicepresidenta d'Espanya, Yolanda Díaz, criden a la desaparició de l'Estat d'Israel i l'establiment d'un estat terrorista islàmic palestí des del riu fins al mar".  A més, sosté que el president espanyol: "en no acomiadar Yolanda Díaz" és "còmplice d'incitació a l'assassinat del poble jueu i de crims de guerra". El tuit acaba etiquetant al líder de l'oposició espanyola, Alberto Núñez Feijóo, la qual cosa ha fet Katz en altres ocasions per les xarxes contra la Moncloa. La publicació està il·lustrada amb una foto de Díaz, Khamenei i Sinwar. 

El reconeixement de Palestina

L'Estat espanyol se suma aquest dimarts als 140 països del món que reconeixen l'Estat Palestí. La decisió s'ha aprovat en el Consell de Ministres i s'ha coordinat amb Irlanda i Noruega. En una compareixença institucional sense preguntes, en castellà i anglès, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat la decisió "històrica" que té "un únic objectiu: contribuir al fet que israelians i palestins assoleixin la pau". 

Consens entre la població espanyola 

Tot i que la decisió de reconeixer Palestina ha estat molt polèmica en l'esfera internacional, és àmpliament compartida pels ciutadans espanyols. Així ho indica el baròmetre del Real Instituto Elcano, en el qual es mostra que el 78% dels espanyols estan d'acord amb reconèixer l'Estat de PalestinaEl suport a reconèixer Palestina cala a la dreta i l'esquerra de l'espectre polític. Certament, els votants d'esquerres estan més a favor de reconèixer Palestina (94%), però entre els votants de dretes el 54% està a favor del reconeixement.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!