El Sindicat d’Estudiant dels Països Catalans (SEPC), de l’entorn de la CUP, ha aixecat malestar diplomàtic aquest divendres després de fer pública una convocatòria de vaga estudiantil pel pròxim 16 de novembre hostil amb Israel i la seva guerra contra el grup terrorista Hamàs, que controla la Franja de Gaza. La SEPC ha difós la convocatòria aquest divendres informant que la crida a fer vaga és per als centres de secundària de tots els Països Catalans. “L’estudiantat ens mobilitzem davant del genocidi i l’Apartheid”, diuen en el seu comunicat. Israel ha demanat que es prohibeixi.

 

 

Tot i no citar específicament el cas de Catalunya, l’ambaixada d’Israel a Espanya ha emès un comunicat aquest mateix divendres per denunciar el que considera que són “actes antiisraelians” en centres educatius. La diplomàcia israeliana a Espanya ha manifestat la seva “més rotunda condemna” i la seva “total indignació” per les “diverses vagues i concentracions antiisraelianes que s’han convocat per part de centres educatius espanyols”.

En el mateix comunicat, l’ambaixada d’Israel assegura que a l’estat espanyol s’han produït “nombrosos casos d’assetjament i agressions contra alumnes jueus i israelians” i apunta que “és inacceptable que a les escoles i instituts s’adoctrini els alumnes i s’instigui l’antisemitisme”. El SEPC justifica la convocatòria de vaga per “increment brutal de violència i la neteja ètnica en curs” contra el poble palestí. “Cal solidaritzar-se amb el poble palestí i denunciar l’ocupació que pateix des de 1948 i la barbàrie que s’hi està vivint actualment”, predica el text de l’entitat cupaire. La convocatòria no fa cap referència a la massacre del 7 d’octubre perpetrada per Hamàs contra Israel i que va començar l’escalada de violència.

 

 

El "silenci vergonyós" per la matança del 7 d'octubre

Precisament l’ambaixada d’Israel critica en el seu comunicat que “l’obsessió antiisraeliana” contrasta amb “el vergonyós silenci que es va mantenir en relació amb els crims contra la humanitat perpetrats per Hamàs el 7 d’octubre, amb prop de 1.400 persones assassinades de forma bàrbara”. La resposta d’Israel a aquella massacre ha estat una ofensiva que, segons alguns càlculs, ja supera els més de 10.000 morts palestins. Israel està trobant dificultats internacionalment per obtenir comprensió davant la violència desfermada contra el poble palestí, especialment per la xifra de nens i nenes víctimes dels atacs. La xifra de morts és controvertida perquè no totes les instàncies internacionals donen crèdit als números que faciliten les autoritats palestines o Hamàs.

Les accions de protesta en àmbit estudiantil posen en alerta l’ambaixada d’Israel que considera que “les autoritats educatives tenen l’obligació d’educar en la tolerància, d’evitar la incitació a l’odi a les aules i de posar fi a qualsevol manifestació d’antisemitisme”. En el seu comunicat reclamen que es prenguin mesures per “protegir de qualsevol atac alumnes jueus o israelians i que es prohibeixi l’organització i la convocatòria d’actes antiisraelians per part dels centres educatius”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!