El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, no recomana a Carles Puigdemont que torni de l'exili, com va passar amb Clara Ponsatí. "No li recomanaria que tornés, primer perquè s'ha de pronunciar encara el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i, tot i que es pronunciï favorable, no crec que el senyor Llarena li respectés la immunitat", ha exposat a RAC1, on ha afegit: "Crec que seria arriscat". 

Asens ha apuntat cap on creu que s'encaminarà el pronunciament de la justícia europea: "Crec que li donaran la immunitat, però no crec que ho diguin de forma tan clara per generar un conflicte amb l’estat espanyol". És en l'ambigüitat on el diputat del congrés veu un risc en el retorn de Puigdemont, davant el risc que el jutge Pablo Llarena construeixi un argument pel qual no li calgui respectar la immunitat. 

Pel que fa al cas de Ponsatí. Asens ha reflexionat: "Crec que quan Ponsatí ve, en certa manera, també és per mostrar a la justícia europea què pot passar". Ponsatí va tornar a Catalunya després d'anys d'exili per primer cop la setmana passada. Al cap de poc va ser detinguda, per notificar-li que hauria de comparèixer el 24 d'abril, cita a què Ponsatí no s'ha compromès a assistir. 

L'enfrontament entre Podem i Sumar

Jaume Asens va ser present a l'acte de Sumar del passat diumenge, dels pocs membres de Podem que van fer acte de presència. Asens es decanta per enterrar el conflicte i aposta per un acord entre les formacions. "Estic convençut que s'imposarà el sentit comú entre tots els actors, perquè l’èxit d’aquest acord depèn el futur del govern de coalició", ha afirmat. 

Asens es decanta clarament pel projecte de Yolanda Díaz, que considera que podria fer recuperar vots a aquest espai polític. També ha mostrat el seu respecte per la feina de Pablo Iglesias. "Estic d’acord amb Pablo Iglesias quan va dir que Díaz està destinada a ser la política d’esquerres més important i estic d’acord amb Yolanda Díaz quan va dir que sense Iglesias no s'hagués arribat aquí".  

El diputat de Podem ha remarcat que cal un relleu, un canvi en aquest espai polític. "Els malestars i els anhels que ens van fer néixer a nosaltres del 15-M ja no són els actuals, cal fer una ITV", ha sentenciat. Per tal d'aconseguir-ho considera que cal que deixar els retrets i aproximar posicions, ja que considera que l'alternativa pot ser molt negativa. "És indispensable sumar Podem en aquest projecte. Si hi ha dues paperetes a les eleccions no ens sortirem i dividirem el vot, ho vam veure amb la candidatura de Más País que va posar en joc l’existència del govern de coalició", ha recordat.