Jaume Duch, portaveu del Parlament Europeu, nou conseller d'Unió Europea i Acció Exterior. Segons ha avançat La Vanguardia, Salvador Illa ha fitxat Duch per succeir Meritxell Serret, que fins ara encapçalava la cartera d'exteriors del Govern de Pere Aragonès. Es tracta d'un dels catalans amb més experiència en les institucions europees, on treballa des de finals dels anys 80. Com a portaveu de l'Eurocambra, és una de les cares més conegudes de la institució, ja que ha liderat rodes de premsa i ha tractat habitualment amb la premsa internacional que cobreix l'activitat europarlamentària.

Nascut el 1962 a Barcelona, Duch és un advocat, professor universitari i periodista que el 2017 va assumir el càrrec de portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu, després de més d'una dècada com a director de Mitjans de Comunicació de la institució. De la mateixa manera, és autor de diverses publicacions, articles i comunicacions sobre qüestions relatives a les institucions de la Unió Europea, al dret comunitari i a la comunicació europea. També exerceix de ponent en nombroses jornades d'estudis, conferències i seminaris.

Director general de Comunicació de l'Eurocamabra

Va començar a treballar a l'Eurocambra com a assistent parlamentari. El 1989 va aprovar les oposicions a funcionari del Parlament Europeu i el 1990 es va incorporar a la secretaria general de la institució. Des d'aleshores, sempre ha tingut tasques de comunicació: cap de la sala de premsa, conseller de premsa, portaveu del president José María Gil-Robles... El 2006 va accedir a la posició de director de Mitjans de Comunicació i portaveu, fins que el 2017 fou designat director general de Comunicació. Com a portaveu, respon davant dels mitjans de comunicació en matèries referents al Parlament Europeu. També dirigeix rodes de premsa, gestiona possibles crisis de comunicació i ajuda al president de l'Eurocambra a relacionar-se amb els mitjans, a més de treballar de manera estreta amb els eurodiputats, el gabinet del president i el secretariat general. Viu a Brussel·les i parla català, castellà, francès, anglès, italià i una mica d'alemany.

És el tretzè nom que s'ha conegut aquest diumenge, després de Sílvia Paneque (Territori), Miquel Sàmper (Empresa), Ramon Espadaler (Justícia), Mónica Martínez (Drets Socials), Eva Menor (Igualtat), Olga Pané (Salut), Òscar Ordeig (Agricultura), Sònia Hernández (Cultura), Esther Niubó (Educació), Berni Álvarez (Esports), Francesc Xavier Vila (Política Lingüística) i Núria Montserrat (Universitats). El nou executiu de Salvador Illa el completen Albert Dalmau (Presidència), Alícia Romero (Economia) i Núria Parlon (Interior), coneguts anteriorment.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!