El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha rebutjat que l'ajornament de les eleccions al Parlament i a la presidència del FC Barcelona acordat divendres passat hagi estat per raons exclusivament sanitàries. Padrós ha deixat ben clara la seva opinió sobre la suspensió dels comicis per la Covid-19 en una contundent piulada, on destaca que la decisió s'ha pres perquè els dispositius preparats per celebrar els comicis no donaven prou garanties que es poguessin fer en condicions.
"No ens enganyem", apunta el president del Col·legi de Metges quan afirma que els comicis "s'han ajornat perquè amb la situació epidemiològica o sanitària que tenim, les condicions ofertes per celebrar-les no donaven prou garanties. La raó, doncs, no és sanitària", conclou.
No ens enganyem: les eleccions catalanes i del Barça s'han ajornat perquè amb la situació epidemiològica i sanitària que tenim i les condicions ofertes per cerebrar-les no donaven prou garanties. La raó, doncs, no és sanitària.
— Jaume Padrós 🎗 (@jaumepadros) January 18, 2021
Sense garanties
Padrós sosté que ningú no pot assegurar que la situació epidemiològica a Catalunya serà millor el 30 de maig o el 7 de març, posant en dubte així les estimacions fetes per les autoritats sanitàries. "Ningú no pot asseverar que els nous escenaris sanitaris proposats puguin ser més òptims", afirma, i torna a insistir que el problema no és sanitari. "El repte és fer les modificacions plausibles que calgui per oferir un escenari que permeti l'exercici del dret fonamental al vot amb mínimes garanties", reclama Padrós.
Ningú no pot asseverar que els nous escenaris sanitaris proposats puguin ser més òptims. Per tant, el problema no és sanitari. El repte és fer les modificacions plausibles que calgui per oferir un escenari que permeti l'exercici el dret fonamental al vot amb mínims garanties.
— Jaume Padrós 🎗 (@jaumepadros) January 18, 2021
Tant el Govern com el FC Barcelona van optar divendres per ajornar la celebració de les eleccions a causa de la situació epidemiològica i davant la impossibilitat de garantir l'exercici del dret al vot amb garanties. En el cas de les eleccions al Parlament, el Departament de Salut va fer arribar als partits polítics un informe en què es dibuixaven tres escenaris per al 14 de febrer amb entre 3.000 i 9.000 positius diaris amb el pic de contagis a les portes de la campanya i el de pressió assistencial a les UCI just abans dels comicis, amb fins a 1.200 crítics.