El president de l’Argentina, Javier Milei, ha tornat a carregar contra el seu homòleg espanyol, Pedro Sánchez, després que aquest anunciés aquest dimecres mesures fiscals destinades a “acotar privilegis desproporcionats” de persones que “ja tenen en el banc diners suficients per viure 100 vides” i formen part de les “elits”. En un missatge a X, Milei, que fa alguns mesos ja va protagonitzar un conflicte diplomàtic per comentaris contra Sánchez i la seva dona, ha esclatat contra les paraules del mandatari espanyol: “Que Déu protegeixi els espanyols d’aquest depredador de riquesa...”

 

 

Milei, obertament contrari a Sánchez i al govern socialista espanyol, ha assegurat que “el socialisme és una malaltia de l’ànima aberrant” i ha afegit que “la combinació de profunda enveja, arrogància fatal i ignorància en temes d’economia a la frase resulta esgarrifosa”. El president argentí posa en còpia en el seu missatge al líder de Vox, Santiago Abascal, i a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Un any de picabaralles

En un acte a Madrid el maig passat, Javier Milei va acusar la dona de Sánchez, Begoña Gómez, de ser una “corrupta”. Es tractava d’un acte al Palau de Vistalegre, a Madrid, organitzat per Vox, amb la presència d’altres líders d’extrema dreta i que pretenia ensenyar múscul abans de la celebració de les eleccions europees del passat 9 de juny. En l’acte, Milei va carregar contra el socialisme perquè “condueix a la pobresa i a la mort”.

“Cal destruir aquesta idea parasitària d’Occident. Aquesta idea que els polítics han de tenir cura del ciutadà des del bressol fins a la tomba”, va afegir en aquella ocasió davant unes 10.000 persones que assistien a la “festa patriòtica”. L’esdeveniment es va convertir en un al·legat contra l’esquerra i la dreta clàssica, que no combrega amb les idees extremistes i xenòfobes.

Després d’aquest atac, Pedro Sánchez va acusar Milei de no estar a l’altura. “Entre els governs, els afectes són lliures, però el respecte és irrenunciable, per això hem demanat a l’actual president del govern de la República Argentina una rectificació pública”. “La resposta del govern d’Espanya serà la que correspon a la dignitat que representa la democràcia espanyola i als llaços de germandat que uneixen Espanya i l’Argentina”, va afegir Sánchez.

Tot i la demanda del govern espanyol, Javier Milei no es va retractar i va continuar alimentant la polèmica. El govern espanyol va cridar a consultes l’ambaixadora espanyola a Buenos Aires. El govern argentí també va demanar al seu torn al govern espanyol que es disculpés amb Milei. Poc després d’aquesta polèmica, Milei va tornar a Espanya el juny passat per rebre un homenatge per part d’Isabel Díaz Ayuso, on novament el mandatari argentí va dedicar crítiques al socialisme.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!