La Junta Electoral Central (JEC) hi torna, aquesta vegada no contra l'independentisme català sinó contra els lleonesistes. La JEC ha ordenat retirar una pancarta gegant penjada a la façana de l'antic consistori de la Plaça Major de Lleó amb el lema "Lexit", que ha causat un gran enrenou a la ciutat, segons ha informat el mitjà León Noticias. La pancarta va ser penjada el matí del divendres 21 d'abril, dia de Castella i Lleó, i no ha durat ni 24 hores exhibida. Mesurava 4x15 metres i reivindicava l'exigència de l'autonomia del País Lleonès, així com la seva oposició a la festivitat de Villalar. Concretament, apareixia en lletres blanques amb fons porpra la paraula "Lexit" i un lleó amb la porta oberta escenificaven tota una declaració d'intencions.

Després de ser penjada aquest divendres la Junta Electoral ha ordenat la retirada de la pancarta en considerar que "podia interferir en el resultat de les eleccions municipals" del pròxim 28 de maig. La polèmica ha sorgit al voltant de si la pancarta era un acte de propaganda electoral, tot i que Conceyu País Llionés, el grup polític que havia organitzat la col·locació de la pancarta, ho ha negat rotundament.

Durant la tarda del divendres, es van produir diverses reunions entre diferents institucions sobre aquesta pancarta, que van finalitzar amb la retirada de la mateixa per ordre de la Junta Electoral. Fonts municipals asseveren, a més, que sospiten que aquest requisit hagi arribat després que la pancarta fos denunciada davant la JEC. El grup Conceyu, que havia organitzat la col·locació de la pancarta, ha mostrat el seu descontentament per la retirada d'aquesta. En la seva opinió, la pancarta no tenia cap mena de contingut electoral i es tractava d'una manifestació legítima de la reivindicació de l'autonomia del País Lleonès.

L'Ajuntament de Lleó, per part seva, ha explicat que ha retirat la pancarta per requisit de la Junta Electoral i que no hi ha hagut cap decisió per la seva part de censurar la manifestació de cap opinió política. La pancarta ha causat una gran polèmica a Lleó, on s'ha generat un intens debat sobre la llibertat d'expressió i el dret a la manifestació política. Alguns ciutadans han mostrat el seu suport a la pancarta a les xarxes socials i han criticat la decisió de retirar-la, mentre que altres han defensat que s'ha actuat correctament en retirar-la per a garantir la neutralitat en les eleccions municipals.