"Mai s'ha vetat res". Així s'ha defensat el president de RTVE, José Antonio Sánchez, de la polèmica apareguda dilluns per l'emissió a France 3 en hora de màxima audiència del documental Jo, Joan Carles, rei d'Espanya, que va ser coproduït per la televisió pública però que no s'ha arribat a emetre mai a l'Estat espanyol.

Sánchez s'ha felicitat per no haver-lo difós "en el seu dia" perquè "ara tindria més audiència", i ha assegurat que "es veurà en el moment que els professionals ho considerin més oportú". El documental va ser rodat entre el 2013 i el 2014 i va sortir a la llum l'any passat, però només a França.

Segons la televisió pública, no el van emetre a l'Estat perquè "no era actual" i perquè, a més, "tracta d'un rei que ja no ho és", ja que Joan Carles I havia abdicat pocs mesos abans (el juny del 2014).

El president de RTVE s'ha justificat explicant que aquesta no és la primera vegada que no s'emet un documental perquè la cadena pública "en deu tenir centenars de guardats per emetre'ls o no".