Les topades del rei emèrit, Joan Carles I, amb la justícia són cada vegada més freqüents. El monarca es troba en el punt de mira d'una llarga llista de possibles delictes i això l'ha empès a cercar representació legal, però no qualsevol. Per la demanda que la seva antiga amant Corinna Larsen va interposar contra ell ha contractat ni més ni menys que un dels bufets d'advocats més cars del món: Clifford Chance, segons informa El Confidencial

Clifford Chance és un dels cinc despatxos d'advocats britànics coneguts com el Magic Circle, una etiqueta que engloba els bufets més cars i prestigiosos del Regne Unit. Els nous representants del rei emèrit no només ostenten aquest honor, també se'ls considera un dels 10 despatxos d'advocats més rellevants del món. 

Amb tota aquesta llista de reconeixements no cal ni mencionar que no són barats. Segons un article de The Guardian del 2016, Clifford Chance aquell any tenia una minuta de 1.100 lliures (1.280 euros) per hora treballada. Davant d'aquests preus és possible preguntar-se: com ho pagarà el rei emèrit? Les fonts consultades per El Confidencial no han revelat com pagarà Joan Carles I aquestes desorbitades tarifes.

Tot i això, el digital recorda que des de 2020 l'emèrit ja no té assignació dels Pressupostos Generals de l'Estat. Aquesta situació l'ha empès en anteriors ocasions a recórrer a amics per reunir els diners necessaris per efectuar les dues regulacions voluntàries amb les quals ha intentat salvar-se d'un possible nou procés judicial per frau fiscal relacionat amb els diners rebuts de l'empresari mexicà Allen Sanginés-Krause i el seu cosí Álvaro d'Orleans Borbón. 

Aquest despatx només representarà el rei en sòl britànic, per a la resta de causes obertes que té, l'emèrit recorrerà a altres advocats, tot i que Clifford Chance compta amb sucursals arreu del món, incloent-hi Espanya. 

Vigilància il·legal 

La demanda interposada per Corinna Larsen contra el rei emèrit va ser plantejada el desembre del 2020, però no ha estat publicada per l'alt tribunal de justícia de Londres fins al mes de juliol d'enguany. En aquest procés judicial Larsen acusa Joan Carles I de sotmetre-la a "vigilància il·legal" en el Regne Unit i de fer declaracions difamatòries contra ella. 

La iniciativa de Corinna ja ha superat diversos passos del sistema processal, però encara té pendent una vista o audiència en la qual el jutge haurà de decidir si el procés judicial contra l'emèrit continua endavant o no. És per a aquest punt crucial de la iniciativa judicial que Joan Carles ha acudit a Clifford Chance, segons confirma El Confidencial

L'antiga amant del rei emèrit demana una indemnització, el gruix de la qual encara no s'ha fixat, per danys i perjudicis, i exigeix una ordre d'allunyament que impediria a Joan Carles I apropar-se a menys de 150 metres de cap residència que Larsen tingui al Regne Unit. 

 

Imatge principal: El rei emèrit, Joan Carles I, durant la commemoració del 40è aniversari de la Constitució espanyola / Europa Press