Nou gir de guió de la defensa de Joan Carles I contra la denúncia per assetjament i difamació presentada per la seva examant, Corinna Larsen. Ara, els advocats del rei emèrit han presentat un recurs a la Cort de Londres perquè el procés judicial sigui jutjat pels tribunals espanyols, segons avança aquest dijous OKDIARIO. La defensa al·lega que Joan Carles I té la nacionalitat espanyola, i que en cas d'haver-se comès el delicte, hauria estat fora del Regne Unit. Aquest no és el primer canvi en l'estratègia dels advocats de l'emèrit, ja que, en la fase anterior del procés van intentar demostrar davant el jutge Matthew Nicklin que Joan Carles I estava recolzat per la inviolabilitat dels seus actes que li atorgava la seva condició de rei i cap d'estat d'Espanya. Ara, el bufet de Velitor Law sosté que el Regne Unit no té autoritat legal per jutjar Joan Carles I per l'assetjament denunciat per Corinna.
L'estratègia de Corinna
La defensa de Corinna ja es prepara per a aquesta nova estratègia de la banda contrària. Amb tot i segons explica el citat diari, els advocats de l'examant de l'emèrit tenen proves suficients per demostrar davant la Cort londinenca que els fets denunciats es van produir en territori britànic. Per tal de demostrar-ho, documentaran la reunió que la princesa alemanya va tenir amb Joan Carles I i la seva testaferro suís, Dante Canonica, a l'hotel Connaught de Londres, el 16 de setembre de 2014. Així com la trobada de l'exmonarca amb el seu amic José Fanjul, i amb el testaferro mexicà Allan Sanginés-Krause, el 2 de novembre del mateix any a l'hotel Claridge de la capital britànica.
La denúncia apunta que en ambdues reunions va haver-hi una confabulació per a desacreditar la imatge de Corinna. Només uns dies després, el 4 i 5 de novembre, Corinna va rebre diversos correus electrònics de Fanjul per transmetre-li els missatges de Joan Carles. A més, l'empresària va rebre una visita sorpresa de l'emèrit l'abril de 2019 al seu domicili d'Eaton Square, després de la difussió dels àudios de l'excomissari José Villarejo i esclatés l'escàndol de la investigació secreta del fiscal de Ginebra, Yves Bertossa, sobre els fons opacs del Rei emèrit en comptes suïssos. Els advocats de Corinna també poden demostrar els seguiments i l'assetjament que ha rebut a Londres gràcies a les denúncies presentades en Scotland Yard. Fins i tot, una vegada un desconegut va disparar diversos projectis a una finestra de la seva residència de camp.
Objectiu: allargar el procés judicial
L'estratègia dels nous advocats de Joan Carles I sembla clara: allargar el procés judicial. De moment, han aconseguit retardar les vistes judicials previstes pel mes de març i juny. En principi, els mesos de maig i juny eren crucials per ambdues parts, però la defensa de l'exmonarca han aconseguit guanyar temps, i finalment, la data per defensar les seves conclusions finals davant la Cort d'Apel·lacions serà el 18 de juliol. El rei emèrit ha canviat fins a tres vegades de bufet d'advocats des de l'inici del procés.
Sembla que la intenció final dels lletrats de Joan Carles I no només seria traslladar la causa a Espanya, sinó també guanyar temps per resoldre la seva situació legal i fiscal a Unió dels Emirats Àrabs, segons apunta OKDIARIO. El passat mes de gener, es va saber que el rei emèrit ha començat els tràmits per traslladar la seva seu fiscal als Emirats Àrabs i això vol dir que quan s'obri el termini corresponent a l'exercici 2022, no farà la declaració de l'IRPF i respondrà davant les autoritats del golf Pèrsic.