El 1962, amb Espanya sota la dictadura franquista, el que acabaria sent l'hereu del general colpista, Joan Carles de Borbó, es va instal·lar al palau de la Zarzuela, palau que ha estat la seva residència oficial fins a la seva marxa precipitada d'Espanya davant dels nombrosos escàndols financers que el sotjaven i que ara, parcialment, ha reconegut com certs.
La regularització fiscal de Joan Carles és l'admissió implícita d'irregularitats amb Hisenda i, alhora, una maniobra del patriarca dels Borbons per fer oblidar els seus malabarismes fiscals. L'objectiu confés: tornar a Espanya per Nadal. I concretament, tornar a la Zarzuela, al costat de l'actual rei borbònic, el seu fill Felip.
Així ho explica avui El Mundo, citant fonts identificades únicament com a "amics", que insisteixen que el projecte de Joan Carles és passar el Nadal al palau reial. "Vaig sortir de la Zarzuela i vull tornar a la Zarzuela", hauria afirmat el monarca emèrit davant d'uns amics anònims, als quals els haurien ofert alternatives al seu retorn, una de les quals podria ser el domicili de la morta Pilar de Borbó, una altra membre de la família que va tenir els seus tripijocs financers a compte d'una empresa aflorada als papers de Panamà.
Ja volia tornar al setembre
Segons el mitjà citat, Joan Carles mai no ha donat per definitiu el seu exili: "Igual em veieu de tornada al setembre", hauria dit a l'agost, poc després de tocar el dos. "Ja queda menys perquè torni", ha estat repetint les últimes setmanes, segons declaracions a empresaris amics seus consultats per El Mundo, que dona per fet que Joan Carles tindrà contactes amb aquests empresaris en els propers dies, aprofitant la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 a Abu Dhabi, esdeveniment al qual Joan Carles té intenció d'assistir.
En tota aquesta trama té un paper destacat la regulació tributària per la qual el Borbó pare haurà de pagar 678.000 euros, un Lo siento mucho 2.0 que encobreix només un objectiu, tornar a viure al palau que va ser la seva residència des de temps de Franco. La seva tornada, en tot cas, està pendent d'un joc d'equilibris entre el govern espanyol i el que pugui opinar Felip VI, que, arribat el cas, viuria al costat d'un defraudador confés.