Un milió d'euros. Aquesta és la factura que ha de pagar Joan Carles I als seus advocats per la demanda que va interposar Corinna Larsen a Londres per assetjament, fustigació i vigilància il·legal per part de l'emèrit. Aquest milió d'euros es correspon a una única vista que va tenir lloc a la capital britànica durant el mes de novembre i que va resultar ser un èxit per l'excap d'estat, ja que el Tribunal d'Apel·lacions d'Anglaterra i Gal·les va reconèixer que era immune davant la justícia quan era rei, i per tant la denúncia de la seva examant per assetjament entre 2012 i 2014 eren "actes d'Estat subjectes a la seva immunitat". Tot i la bona notícia que va suposar aquesta decisió per l'emèrit, després que inicialment la justícia britànica li havia negat la immunitat, el preu que ha hagut de pagar aquesta única vista, ja que l'import no inclou la resta de tasques que fa el despatx d'advocats en aquest procediment, és molt elevat. D'on treu Joan Carles I els diners necessaris per cobrir aquestes despeses milionàries? Tal com destaca El Confidencial, diari que ha confirmat la factura, ni l'emèrit ni la Zarzuela han donat mai explicacions de com s'estan pagant els advocats. El que queda clar és que l'emèrit, que no rep cap assignació dels pressupostos des del març del 2020, segueix tenint uns ingressos que no consten a l'Agència Tributària.
Durant el judici londinenc entre Joan Carles I i Corinna Larsen, l'emèrit ha comptat amb dos bufets d'advocats diferents. En primer terme, va confiar en el despatx Clifford Chance, un dels més grans del món i al seu temps un dels més cars. La seva relació professional va durar poc, perquè després que la justícia britànica rebutgés inicialment la seva immunitat completa, Joan Carles va optar per canviar d'advocats. Aquí és quan entra en joc el bufet Carter-Truck, seguint el consell d'un dels seus nous homes de confiança, el traficant d'armes Abdul Rahman el Assir. Aquest no és tan conegut, ni tant car com el Clifford Chance, però està especialitzat en dret a l'honor .Amb ells va aconseguir la seva primera victòria davant Corinna quan el Tribunal d'Apel·lació d'Anglaterra i Gal·les va revocar la primera decisió, declarant que Joan Carles tenia immunitat completa quan encara era rei d'Espanya. Això implica que s'haurà d'asseure al banc dels acusats per l'assetjament a Corrina entre el juny de 2014, quan va abdicar i el 2020, quan va fugir a Abu Dhabi.
Les donacions generoses dels amics, imprescindibles per Joan Carles
A aquest milió d'euros se li ha de sumar els diners que li reclamarà Clifford Chance per la primera part del procés. Tot plegat suposa una suma de diners molt elevada que, sense assignació pressupostària des del 2020, ningú sap ben bé com ha pogut pagar Joan Carles. Quan aquest es va retirar de la vida pública, el 2 de juny de 2019. Entre els anys que va abdicar i no va fugir d'Espanya, va continuar rebent una assignació pressupostària que el 2018 era de 194.232 euros anuals. Durant els anys que ha viscut als Emirats Àrabs, ha fet front a dues regularitzacions voluntàries que sumaven més de 5 milions d'euros per a eludir qualsevol mena de responsabilitats penals i que van ajudar a que la Fiscalia arxivés totes les investigacions. Llavors, va recórrer a donacions d'amics i empresaris per abonar aquesta gran quantitat de diners, cosa que inicialment Hisenda va voler investigar, però finalment van donar per bons els pagaments. També quan va venir a Espanya al mes de maig, va residir a casa del seu gran amic Pedro Campos i es va desplaçar amb un jet privat propietat d'un emir amic dels Emirats Àrabs.