El rei emèrit, Joan Carles I, podrà recórrer la negativa d'emparar-se a la immunitat davant la demanda de Corrina Larsen. La Cort d'Apel·lacions britànica ha permès a la defensa del Borbó tornar a insistir al jutge Matthew Nicklin, que el passat març va dictar que l'emèrit no estava emparat per la immunitat en relació amb els delictes que Corrina li imputa. Uns fets que es remunten al 2012, on aquesta acusa Joan Carles I d'espiar-la a través de l'exdirector del CNI Félix Sanz Roldán. En aquest sentit, el tribunal de Londres ha decidit, després de la vista d'avui, concedir el preceptiu permís per recórrer a la negativa del jutge Tribunal Superior a defensar-se amb la immunitat. Per tant, aquest moviment dilatarà molt els terminis per resoldre l'afer del Borbó amb l'empresària.
La defensa argumenta que els actes dels quals s'acusen Joan Carles I estan vinculats amb l'exercici del seu regnat cop a cap d'Estat. En conseqüència, segons els seus advocats, en cas d'acreditar-se no es tractarien d'actes de caràcter personal, ja que té una vinculació amb el seu regnat. En canvi, l'empresària danesa va afirmar que el director del CNI va traslladar-li en una reunió a un hotel de la capital britànica que no podia garantir la seva seguretat ni la dels seus fills: "Era el rei Joan Carles I qui donava les ordres".
Per assolir aquesta petita victòria judicial, l'emèrit va canviar d'advocat. Va decidir apostar per un gabinet petit, especialitzat únicament en dret internacional i dret a l'honor, però amb una gran influència mundial. D'aquesta manera, trenca la relació contractual amb l'anterior despatx d'advocats, Clifford Chance, un dels més cars i prestigiosos del món. Amb el revers a la justícia britànica, com fa quan navega, l'emèrit també ha fet un canvi de rumb radical i aposta per Carter-Ruck. No només pel coneixement específic de què busca, sinó per ser anglesos. Aquest és un despatx londinenc fundat el 1982 i no ha estat exempt de polèmica darrerament per estar vinculat als Estats Units i al Regne Unit amb grans companyies i oligarques russos. Dirigents dels dos països han acusat el bufet de maniobrar per intentar tombar als tribunals les sancions contra el Kremlin per la guerra d'Ucraïna. I el seu precedent més famós també el lliga al poder rus, ja que va tenir com a client el gegant Rosneft, la petroliera pública russa per excel·lència.
Nou retorn?
Fa unes setmanes es va celebrar el 8è aniversari de la proclamació de Felip VI com a rei d'Espanya, en el marc d'aquesta data, l'actual rei espanyol li hauria demanat al seu pare que no viatgés a Espanya aquest estiu. El passat 23 de maig Joan Carles I va tornar a Espanya, després de dos anys fugat a Abu Dhabi, per gaudir d'uns dies a la localitat gallega de Sanxenxo, abans de tornar es va reunir amb el seu fill i la resta de la família reial a la Zarzuela. Es preveia que Joan Carles tornés a Espanya aquest mes de juny passar, però finalment no ha viatjat. La petició de Felip VI està motivada per la polèmica que va arrossegar la seva visita, la Moncloa es va manifestar sobre aquesta situació i la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, afirmava que Joan Carles I "ha perdut una oportunitat, que els espanyols esperaven, de donar explicacions i de demanar perdó" en la seva primera visita a Espanya des que va marxar a Abu Dhabi. "Hauria d'haver aprofitat aquesta visita per retre compte d'aquelles accions que durant aquest temps hem conegut i que són incompatibles amb l'exemplaritat i la transparència que se li exigeix a una institució com la Casa del Rei".