El retorn del rei Joan Carles I a Espanya després de gairebé 2 anys a Abu Dhabi està aixecant molt rebombori. L'emèrit està passant el cap de setmana a casa del seu amic Pedro Campos a Sanxenxo per assistir a la regata del IV Circuit de la Copa de Espanya 2022 de Vela. Aquest dissabte a la seva arribada del Club Nàutic de Vela l'emèrit ha assegurat davant la premsa que està molt content de tornar, "tot molt bé, gràcies per tot el que esteu fent", ha dit als companys de premsa que li esperaven en l'entrada. Tot i que de moment no ha començat la regata per falta de vent, Joan Carles no ha volgut perdre l'oportunitat de navegar a bord del 'Bribón' aquest dissabte. Està previst que es quedi a la regata de la modalitat de 6 metres, ahir no va poder pujar al vaixell i se'l va veure navegar en una llanxa de suport. 

Trobada amb Felip VI

Després del cap de setmana d'esbarjo a Sanxenxo, Joan Carles I viatjarà fins a Madrid per reunir-se amb el seu fill el rei Felip VI i la seva família, abans d'aquesta trobada s'espera que es reuneixi amb la seva dona, la Reina Sofia, que de moment encara està de viatge a Miami. El comunicat de la Casa Reial informava que "aquesta visita s'emmarca en el desig de Joan Carles de desplaçar-se amb freqüència a Espanya per visitar la família i amics, i organitzar la seva vida personal i el seu lloc de residència en àmbits de caràcter privat, tal com expressa la carta que va dirigir a Felip VI el passat 5 de març". Però si tot és molt privat, no hi ha rehabilitació pública, i d'aquí les contradiccions. 

Disparitat d'opinions al panorama polític 

Dins del panorama polític l'arribada sorpresa del rei emèrit ha generat un gran enfrontament. Per una banda, els dirigents del PP donen suport a la visita de Joan Carles. Aquest dissabte el diputat popular, José Antonio Bermúdez de Castro, ha defensat que "no cal entrar en polèmiques estèrils" per a qui el rei emèrit "no té per què donar explicacions" sobre el seu comportament, com exigeix el PSOE.  A l'altra cara de la moneda es situa el PSOE, el ministre de Cultura i Esport del govern espanyol, Miquel Iceta, ha considerat que el rei emèrit Joan Carles I hauria de donar explicacions "per haver defraudat la confiança de molta gent i per la seva especial responsabilitat". En aquesta línia també s'ha manifestat el diputat de Compromís, Joan Baldoví, que ha insistit en que Joan Carles I "ha de donar explicacions" perquè, al seu judici, "té més cara que esquena", i ha expressat que sent "vergonya i pena" que la gent aplaudeixi a una persona que els ha estafat.