L'anunci d'Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya, en què sostenia que es veia amb cor per continuar al capdavant de la seva formació malgrat els resultats del 12-M, ha aixecat polseguera. El líder d'ERC ha rebut crítiques i suports dins i fora del seu partit. El conseller en funcions d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha estat dels que s'ha alineat amb Junqueras. En una entrevista a RAC1, preguntat per si considera que el líder republicà hauria de fer un pas al costat, Elena ha respost: "Em sembla que no s'ha d'apartar i em sembla que és un sentiment molt compartit". 

En cas que hi hagués una repetició electoral, Junqueras no podria ser el candidat d'ERC, ja que continuaria inhabilitat. En aquest escenari, Esquerra hauria de triar un altre cap de llista. Tanmateix, Elena no ha volgut fer cap travessa perquè ha considerat que una repetició electoral hauria d'estar fora de la taula: "Els catalans no s'ho mereixen". El conseller en funcions ha remarcat que plantejar ja una possible repetició dels comicis seria com està tirant la tovallola tot just tres dies després de les eleccions. 

Sobre el pas al costat de Pere Aragonès, que va dimitir com a resposta als mals resultats de la formació als comicis catalans, Elena n'ha elogiat la tasca al capdavant de la Generalitat. "Ha estat un plaer estar amb ell tres anys, donava molta confiança i marge", ha destacat el conseller en funcions, que valora positivament la decisió d'Aragonès. 

Resposta al ministre Puente

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Elena ha acusat el ministre de Transports, Óscar Puente, de "desviar l'atenció" i provocar una "picabaralla" perquè no es parli del "problema de manteniment" a Rodalies. "Puente s'ha convertit en el cunyat del govern espanyol i el seu objectiu és que mentre parlem de la picabaralla no parlem del problema de fons", ha sentenciat. Elena, com ha fet el director dels Mossos els darreres dies, ha insistit que el responsable de la seguretat de les vies "és Adif" i ha afegit que els Mossos ja fan la seva tasca. S'ha preguntat també com Puente pot apuntar a un sabotatge quan la investigació policial encara està en curs i, de moment, no hi ha indicis que apuntin en aquesta direcció.

El conseller ha reiterat xifres que apunten que la majoria dels robatoris de coure es donen, proporcionalment, a la xarxa d'Adif. S'ha preguntat també com pot ser que amb el robatori de 60 metres de coure a Montcada Bifurcació "caigui tot el sistema de Rodalies". "Alguna cosa no va bé", ha valorat.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!