“Enrabiat, desenganyat i indignat”. Així ha afirmat l'exdiputat d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, que se sent arran del cas pels cartells de la campanya “Fora l'Alzheimer de Barcelona” contra Ernest Maragall. Tardà ha assegurat que no tenia cap informació sobre l'autoria dels cartells i si ho hagués sabut “n'hauria agafat dos o tres pel coll”, tot i que, ha matisat que “en sentit metafòric”. En declaracions a Els Matins de TV3 ha assegurat que ERC sempre ha estat “un mirall de virtuts”, perquè sempre s'han mostrat molt durs contra “els comportaments fraudulents” i un exemple de com s'ha de comportar un partit “respecte a comportaments no correctes”. Així doncs, ha denunciat que no pot ser que ara Esquerra no actuï de forma “immediata i contundent” per saber la veritat. L'exdiputat ha reclamat a la formació que actuï “de manera diligent i pugui donar testimoni d'aquesta actuació”. 

Depurar responsabilitats

Joan Tardà ha reconegut que es va assabentar que ERC estava darrere dels cartells contra Ernest i Pasqual Maragall llegint la notícia del diari Ara: “Vaig quedar estabornit”. L'exdiputat ha confessat que el primer que va pensar va ser que sort que uns periodistes fa un any que investigaven el cas “si no, no hauríem sabut res, i això em genera ràbia. Mai m'hauria pensat que això podria sortir de l'àmbit d'ERC”, ha afirmat. Tardà ha reiterat que la militància no tenia coneixement d'aquesta informació “mai a la vida se'ns havia informat de res, ni tan sols que s'havia tingut coneixement de l'existència d'aquest conflicte”. 

Tardà ha exigit a ERC saber tota la veritat del cas perquè si no, no es podran depurar responsabilitats “si no es depuren responsabilitats, demanar perdó no és creïble”. “S'ha de conèixer tota la veritat” i ha advertit que els militants “ho faran pagar molt car”. Ha assenyalat que no ha parlat amb Ernest Maragall, però “li diria que el sento prou al costat, perquè el disgust que ha de tenir aquest home deu ser immens”. I ha conclòs que deu ser el més interessat a esclarir els fets “per salvaguardar la seva integritat i la de la seva família”. 

“Malestar profund” de Maragall

L'excandidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha sortit al pas de la polèmica dels cartells i ha afirmat que va sentir “astorament i malestar profund” quan va saber que els autors dels polèmics cartells sobre l'Alzheimer estaven contractats “des d'algun àmbit de responsabilitat interna” del partit. En una carta publicada aquest dimarts a X, Maragall ha assenyalat el director de comunicació d'ERC, Tolo Moya, afirmant que era la persona que “n'havia tingut responsabilitat des del punt de vista orgànic”. Segons relata, el mateix Moya li va presentar les seves excuses formals per la “manca de control suficient”. Tot i els fets, l'excandidat defensa la “indubtable honestedat” del conjunt de l'organització i la “immensa majoria” dels seus dirigents. Per la seva banda, Tolo Moya ha insinuat que hi ha una trama més enllà dels cartells sobre l'Alzheimer dels germans Maragall. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!