L'exdiputat d'Esquerra Republicana al Congrés, Joan Tardà, ha aixecat la veu a través de la xarxa X (abans, Twitter) pel cas dels cartells de la campanya "Fora l'Alzheimer de Barcelona" contra Ernest Maragall i que aquest dilluns l'Ara revela que aquests van sortir de les files del partit. En el missatge, Tardà explica que com a membre del Consell Nacional de la formació republicana garanteix als seus companys que el van escollir que "a la pròxima convocatòria" d'aquest òrgan "s'exigirà a la direcció la veritat i la depuració de responsabilitats als responsables d'aquest atemptat" contra el partit. En aquesta línia, l'exparlamentari es mostra contundent i manifesta que els militants no mereixen "passar aquesta vergonya".

 

Aquesta publicació de Tardà se suma a moltes altres del partit que també condemnen aquests fets. Des de la direcció d'Esquerra Republicana, la portaveu del partit, Raquel Sans, ha apuntat que el militant que va idear els cartells contra els germans Maragall va actuar sol i que no va rebre ordres dels comandaments de la formació. Alhora, Sans ha apuntat que l'òrgan directiu va tenir coneixement que hi havia al darrere un militant d'ERC de l'Anoia quan ell mateix ho hauria confessat durant la investigació judicial que es va iniciar fruit de la denúncia que el qui va ser candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, va presentar. A més, ha explicat que el militant tenia un "vincle laboral" amb el partit i que se'l va apartar de les seves "funcions" amb posterioritat a la confessió, malgrat que no ha aclarit quin paper tenia aquest en el si de la formació. De fet, Raquel Sans ha estat preguntada pel paper que haurien tingut alguns noms destacats com Sergi Sabrià, Marc Colomer (exsecretari de comunicació d'ERC) o Tolo Moya (director de comunicació del partit), i la portaveu s'ha limitat a defensar que "s'esclariran totes les responsabilitats" i serà després quan s'adoptin decisions al respecte.

Junqueras nega conèixer els fets

Al llarg de la roda de premsa, Raquel Sans ha arribat a apuntar que tant Oriol Junqueras com Marta Rovira eren coneixedors d'aquests fets. L'expresident d'ERC ho ha volgut desmentir a través de les xarxes socials amb aquest missatge: "Vull deixar ben clar que mai he tingut coneixement dels fets que s'han fet públics avui. Com a president d'ERC fins al passat 10 de juny, no he tingut cap informació sobre l'existència d'aquestes pràctiques". A la publicació, Junqueras s'ha mostrat "sorprès i decebut" i ha anunciat que demanarà als "òrgans que vetllen pel bon funcionament del partit que arribi fins al fons de la qüestió i es prenguin totes les mesures oportunes per esclarir uns fets que, en cas que es confirmin, serien profundament lamentables i condemnables".

Alamany i Baró demanen assumpció de responsabilitats

Al seu torn, les líders del partit a Barcelona, Elisenda Alamany i Eva Baró, s'han mostrat contundents contra el cas. Alamany, que va assumir el lideratge del grup municipal a l'Ajuntament amb la marxa d'Ernest Maragall, ha batejat com a "inacceptable" tot el que s'ha conegut i considera que un partit com el seu "no s'ho pot permetre". Per tot plegat, sosté que els qui van participar de la campanya de les darreres eleccions barcelonines es mereixen "explicacions" i confia en què ERC "anirà fins al final en l'assumpció de responsabilitats". En termes similars s'ha expressat Eva Baró, la presidenta del partit de la Federació de Barcelona: "Profunda tristesa i una nova decepció. La militància d'ERC Barcelona mereix explicacions. Cal una depuració de responsabilitats a l'alçada del greuge i de la indignitat que tot plegat representa".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!