Joan Tardà, l'exportaveu d'ERC al Congrés, és conegut per parlar sense embuts ni eufemismes i això és el que ha fet aquest dimecres en ser preguntat per com viu la crisi interna que travessa Esquerra Republicana i l'escàndol pels cartells sobre l'alzheimer i els germans Maragall. Joan Tardà és un tertulià habitual al programa Els matins de TV3 i, l'endemà que es fes públic l'informe intern d'ERC que arriba a la conclusió que el llavors expresident del partit, Oriol Junqueras, sabia que el cas dels cartells contra els Maragall era un atac de falsa bandera abans que sortís publicat a la premsa, que assenyala l'exdirector de comunicació Tolo Moya era el gestor dels polèmics cartells i que conclou que ERC no tenia una estructura paral·lela, sinó una empresa que els feia campanyes sense el logotip del partit, l'exportaveu al Congrés ha donat la seva opinió sobre la situació. 

"No és fàcil". Aquestes són les paraules que ha fet servir Joan Tardà per descriure el moment que travessa ERC, un sentiment que està convençut que comparteix amb "centenars i centenars" de militants d'ERC que "ho vivim malament". "Estem fotuts perquè de cop i volta hem estat espectadors d'una tragèdia, que tant de bo fos un sainet, però és una tragèdia", ha lamentat Tardà que ha sentenciat que guanyi qui guanyi al congrés nacional "es trobarà un cadàver de partit".

"Hi ha companys que estan perdent el món de vista"

Joan Tardà considera que algunes persones, moltes d'elles companys i amics, "han perdut el món de vista" i assegura no entendre "quines dinàmiques han portat a persones assenyades, madures i amb trajectòria política a dir allò que no demostren". Així de demolidor ha estat l'exportaveu d'ERC al Congrés que ha demanat que no es normalitzi el "llençar acusacions sense exigir-se el mateix". "Tot plegat ha anat alimentant una bola que ens pot esclatar a tots", ha advertit, al mateix temps que ha recordat que ell ja va demanar, igual com ho van fer els mecanismes interns com el consell de garanties, que factors com tot el que envolta la trama B, es convertissin en arma electoral. "No ens n'hem sortit", ha lamentat Joan Tardà.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!