Teresa Jordà, que forma part de la candidatura de Nova Esquerra Nacional i optarà a una vicepresidència, s'ha mostrat molt decebuda amb el contingut de l'acte d'Oriol Junqueras aquest dissabte a Olesa de Montserrat on va presentar Militància Decidim, retraient a qui ha estat el president del partit el to que va emprar contra "companys de directiva que ell mateix va escollir el 2022". "Va ser una decepció i vaig sentir una tristesa immensa perquè ERC no es mereix en absoluta que la persona que ha liderat el partit fins fa pocs mesos utilitzi aquest to, que parli d'una purga, de netejar abans de recosir". Jordà fa referència a les paraules de Junqueras on va assegurar que "no cosirem cap peça de tela que prèviament no hàgim netejat". 

Per Jordà, en aquesta presentació de Militància Decidim, Junqueras va "assenyalar i i exhibir odi contra companys que són companys de la seva direcció", en referència a la mateixa Marta Rovira que avui ha assegurat que no respondrà Junqueras fins després del partit. "Aquesta direcció és junquerista, la va escollir el 2022 i té membres molt rellevants controlant l'àrea de coordinació interna i de participació de la militància", ha insistit Jordà en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. 

Jordà defensa Rovira

Anant més enllà, ha acusat Junqueras de no acceptar que Rovira hagi decidit fer un pas al costat i no tornar a formar part de la seva candidatura ni presentar-se a cap càrrec: "El problema o la gran traïció de què parla Junqueras és perquè Rovira no es va voler presentar amb ell quan li va demanar. La traïció és que Rovira considera que hi ha un nou cicle polític", ha rebatut Jordà. Al teatre de la Passió, Junqueras va parlar de "trair els principis d'ERC" quan feia referència a l'estructura B del partit: "Tota aquesta gent ha traït als nostres principis quan reivindiquen amb orgull que contactaven mariachis, ens fan passar vergonya", va dir, fent referència directa a Sergi Sabrià. 

La resposta d'exconsellers d'Aragonès

“No ens deixarem alliçonar per aquells que mai han penjat cartells electorals". Aquesta és una de les frases que més polseguera ha aixecat de totes les que va pronunciar Junqueras dissabte. Fins a tres consellers del Govern Aragonès es van mostrar molt molestos per aquestes paraules. Anna Simó va escriure un missatge a X, abans Twitter, amb els coixinets "Jo he enganxat cartells" i "Així no" i David Mascort, que ocupà la conselleria d'Acció Climàtica després que Jordà marxés al Congrés dels Diputats, va deixar anar: "No crec que Junqueras digui aquestes mentides perquè llavors seria un mentider", tot assegurant que porta 25 anys penjant cartells. En la mateixa línia s'ha manifestat l'exvicepresidenta Laura Vilagrà, que ha donat suport obertament a la candidatura de Nova Esquerra Nacional, compartint una foto a Instagram d'una encartellada i preguntant directament a Junqueras si 25 anys li semblen suficients.

Laura Vilagrà a Instagram
Laura Vilagrà a Instagram
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!