El fotoperiodista Jordi Borràs explica en una entrevista al diari alemany Telepolis, el risc d'investigar la ultradreta espanyola. "No ho puc seguir fent aquí perquè si m'atrapen, em mataran", explica. Borràs admet que no pot treballar amb normalitat a l'Estat espanyol, i que només pot seguir les manifestacions unionistes des de darrere del cordó policial.

Borràs explica que per això ha fet un gir en les seves investigacions sobre la ultradreta espanyola. "No vull arriscar la vida, per això estic considerant un enfoc diferent a la meva feina. M'he internacionalitzat, he estat a Alemanya dues vegades, he anat a Itàlia i he investigat les estructures nazis allà. Faig més feina en el terreny de la investigació que com a fotoperiodista. No ho puc seguir fent aquí perquè si m'atrapen, em mataran", insisteix.

Telepolis

"Si m'atrapen, em mataran", titular de Telepolis

El diari pregunta també pel ràpid creixement que ha tingut Vox a Espanya, i Borràs recorda que és un partit que, independentment del seu pes, "ha exercit una influència massiva en el poder judicial espanyol a través de denúncies constants". "Apareix com a acusació popular en innombrables judicis, també en els processos de suposada rebel·lió contra els polítics catalans pel procés independentista. I Vox amb prou feines va obtenir 150 vots en les darreres eleccions a Catalunya", afegeix.

Segons Borràs, el gran èxit de la ultradreta a Espanya és que ha aconseguit imposar les seves idees, "que determinen la política i els mitjans de comunicació del país, fins i tot sense ser un gran partit".

L'entrevista també repassa l'agressió que va patir Borràs a mans d'un agent de policia, i el fotoperiodista afirma que, si no hagués estat perquè hi havia testimonis, ara potser seria un nou cas Altsasu.