El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha reivindicat aquest diumenge el "gran moment" que viu el socialisme a Catalunya i la "cordialitat" que impera en el si del PSC, i de forma indirecta ha instat Esquerra a seguir-ne l'exemple i superar les diferències internes. "Hi ha una cordialitat aquí que els desitjo a altres organitzacions polítiques. Si us plau, deixeu de barallar-vos. Agafeu un camí i abraceu-vos!", ha demanat Hereu en una intervenció al tancament del 18è Congrés de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) a Cornellà de Llobregat. "Catalunya necessita que totes les forces polítiques tinguin aquesta capacitat d'il·lusió, de fer-se petons", ha defensat.  Hereu ha reconegut que el "bon moment polític" del PSC els atorga "molta responsabilitat". "Tenim presència i responsabilitat a molts llocs. No oblidem mai que per a nosaltres el poder és tan sols un instrument de transformació, que no és un fi en si mateix", ha advertit l'exalcalde de Barcelona als joves socialistes.

Hereu ha instat la JSC a treballar amb "humilitat" per "seguir sent un instrument de transformació de la realitat" i mantenir forta l'organització. "Necessitem que les noves generacions s’empeltin bé dels nostres valors. Necessitem convèncer davant la mentida. Els vehicles de l’odi es colen per molts nous mitjans", ha advertit. Per tot plegat, Hereu ha demanat als membres de la nova executiva de la JSC que mantinguin l’esperit crític i que ajudin el PSC a afrontar tots els futurs reptes col·lectius.". A més, ha cridat a "generar les condicions per a la convivència" i ha assegurat que el full de ruta que seguiran sempre des del socialisme estarà vinculat a la convivència a partir del respecte a la diferència i la diversitat.

Lluïsa Moret defineix el Govern d'Illa com el de "la normalitat"

La viceprimera secretària del PSC i presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, també ha apel·lat a la responsabilitat del socialisme davant la situació “magnífica” del PSC a Catalunya després d’anys de "patiment". En aquest sentit, ha demanat aprofitar per "recuperar la Catalunya forta i valenta", que ha assegurat que no és possible sense "un PSC fort". Moret ha parlat del full de ruta del Govern de Salvador Illa, que defineix com un executiu "de la normalitat". "Això és el que hem de recuperar, la normalitat. La normalitat significa treballar per a tothom sense excepcions, significa ser sensible a les demandes socials dels ciutadans", ha asseverat. I ha instat a prendre consciència de servei i a tenir humilitat en comptes d'ostentar: "Nosaltres el que volem és un Govern que funcioni, que sigui útil des d'aquesta lògica d'utilitat pública, de la política útil".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!