Jordi Sànchez, avui que s'acaben les festes de Nadal, assegura que malgrat passar aquests dies de nou a la presó, han estat millor que l'any passat gràcies a tota la gent que ha acompanyat els presos polítics "des del pla de Lledoners".
Avui s’acaben les festes de Nadal. Malgrat passar-les de nou a la presó, aquest any han estat millor gràcies a tota la gent que ens heu acompanyat des del pla de #Lledoners.
— Jordi Sànchez (@jordialapreso) January 6, 2019
Sou molt grans.
Gràcies infinites!@omplimlledoners @Joan_BonaNit#FreeTothom #absolució https://t.co/Y6mO50KWRb
Al seu compte de Twitter ha publicat aquest missatge d'agraïment enllaçant-lo amb el tuit que va publicar fa just un any, quan feia tres mesos que era a la presó d'Estremera, a Madrid. Aleshores, Sànchez manifestava que aquell, havia estat el "Nadal més lent de la meva vida, lluny de Catalunya i separat de la meva família i amics". Per contra, augurava un futur més bo: "Però en vindran molts mes en llibertat", acabava el missatge.
Avui s’acaben les festes de Nadal, el Nadal mes lent de la meva vida, lluny de Catalunya i separat de la meva família i amics, pero en vindran molts mes en #llibertat
— Jordi Sànchez (@jordialapreso) January 6, 2018
Llum als ulls i força al braç 😘 pic.twitter.com/6cX0LA2ABi
Als dos tuits els acompanya una imatge esperançadora. Es tracta d'una il·lustració de Roser Calafell on s'hi veu una aglomeració de persones als peus d'un mur. Una d'elles transporta un fanalet en forma d'estel fugaç, que subjecta a una finestreta del mur.
Centenars de persones s’han aplegat aquest Nadal a l’esplanada de Lledoners per mostrar als presos polítics que no estan sols. També hi ha hagut esdeveniments similars a la presó de Puig de les Basses, a Figueres, on hi ha la consellera Dolors Bassa, i a la de Mas d'Enric, a el Catllar, on hi ha la expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell.
El 25 de desembre, desenes de persones van portar el Nadal a Lledoners. Des de diferents punts de Catalunya, es es van concentrar al pla de davant el centre penitenciari per cantar unànimement nadales. El 25 de desembre, Allà dalt de la muntanya i Santa nit són algunes de les peces que es van cantar des de l'esplanada. També es va versionar el Bona nit d'Els Pets, amb una nova lletra dedicada als presos polítics.
El 29 de desembre, milers de persones es van aplegar a l'exterior de Lledoners per sentir la cantada del Messies de Georg Friedrich Händel. L'actuació anava a càrrec de més de 450 músics i cantants professionals i va començar a les 12 del migdia a l’esplanada, aprofitant que els presos eren fora de les cel·les i en podien escoltar com a mínim la primera mitja hora.
L'acció es va repetir multitudinàriament el dia de Cap d'Any, el 31 de desembre, on centenars de persones van passar l'última i la primera nit de l'any al pla de Lledoners. Les dotze campanades les van dedicar als presos i als exiliats, i van corejar cada nom amb crits de "Llibertat".
L'endemà al vespre, dia 1 de gener, el president i conseller a l'exili, Carles Puigdmeont i Toni Comín, van intervenir per vídeoconferència a la concentració que s'havia convocat al mateix lloc. El moment àlgid el va protagonitzar l’activista Joan Bonanit, que va desitjar bona nit a cada un dels presos, cridant-los pel nom a través del seu megàfon. Tots van respondre.
Joan Bonanit, el jove que cada nit és a la presó de Lledoners per dir bona nit als presos, no ha faltat a l'esplanada cap dia d'aquest Nadal.