El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha condemnat aquest diumenge les paraules contràries al retorn de Carles Puigdemont de l'expresident del govern espanyol Felipe González. "El líder dels socialistes que va garantir la plena consolidació de l'atado y bien atado no pot dir altra cosa", ha escrit al seu perfil d'X, fent referència a la històrica frase que va pronunciar el dictador Francisco Franco al seu discurs de Nadal de 1969, quan va anunciar que el seu llegat quedaria en mans de Joan Carles de Borbó, a qui va nomenar successor. El de Junts ha recordat el paper decisiu que va tenir el PSOE de l'època durant la transició democràtica després de la mort del dictador i ha carregat contra el lideratge de González. "Sempre defensant la seva leGALitat", ha afegit a la piulada, en referència als Grups Antiterroristes d'Alliberació (GAL), finançats pel seu govern.

González veu el retorn de Puigdemont com una "burla al sistema"

És sabut per tothom que l'expresident del govern espanyol Felipe González és un dels detractors de l'amnistia més contundents. En una entrevista aquest diumenge al diari ABC, el socialista ha tornat a manifestar la seva contrarietat a l'aplicació la llei: "Estic profundament en contra d'aquesta amnistia ad hoc i autogestionada pels seus beneficiaris", ha afirmat. González ha anat més enllà i ha afegit que el que fa la legislació aprovada és "demanar perdó" i no "perdonar" els independentistes que es van alçar contra l'executiu espanyol. 

Quan se li ha preguntat sobre un possible retorn del president a l'exili, l'exmandatari ha confessat que li semblaria "una burla al sistema". A parer seu, el que ha fet Carles Puigdemont durant aquests darrers anys és "qualsevol cosa menys accions democràtiques i positives per als interessos dels catalans". 

González afirma que Junts "no respecta" els resultats de les urnes

L'expresident socialista creu que la formació de Carles Puigdemont no ha acceptat els resultats de les eleccions catalanes del 12-M. "No respecten el vot i volen discutir la investidura a Madrid", ha reblat González, que ha avisat també que un pacte de Junts amb el PSOE no pot passar per sobre del PSC. "Seria trair la representació del PSC i no estic disposat a acceptar això", ha indicat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!