José Luis Corcuera, ministre d'Interior socialista en els temps més foscos del terrorisme d'Estat, participarà el 14 de setembre vinent en un acte contra el referèndum de l'1 d'octubre a un centre cívic de Barcelona. L'acte s'ha convocat sota el lema "La farsa d'un referèndum antidemocràtic". Corcuera hi participarà al costat de Charo Cañete i Antonio Robles (exdiputat de Ciutadans, que més tard va passar per UPyD i que ara és a l'anomenat Centro Izquierda de España).
Ultraespanyolistes
El míting de Barcelona ha estat organitzat pel grup Centro Izquierda de España, que es defineix com "l'únic partit d'esquerres que defensa sense complexos la Nació Espanyola". De fet, el partit, que es va constituir l'agost passat, es va presentar com un grup que "planta cara al nacionalisme". Aquest partit aposta directament per l'aplicació de l'article 155 a Catalunya, perquè l'Estat controli directament totes les autonomies, perquè les llengües cooficials perdin pes davant l'espanyol i perquè se suprimeixi el sistema foral del País Basc i de Navarra. De tant en tant fins i tot juguen amb la islamofòbia, com quan denuncien "el foment de la immigració islàmica a Catalunya".
Corcuera: la cara més fosca del PSOE
José Luis Corcuera va ser ministre de l'Interior socialista del 1988 a 1993, en temps de Felipe González. Durant el seu mandat, el seu número dos, Rafael Vera, va organitzar la guerra bruta contra ETA (feta per funcionaris i pagada amb diner públic), motiu pel que va ser condemnat a presó. Mai es va demostrar la implicació de Corcuera en els fets, però algunes investigacions apuntaven cap a la seva responsabilitat i la de Felipe González en les accions del GAL. Corcuera sempre va donar suport a Vera i en els darrers temps li ha dedicat grans elogis, i també al general de la Guàrdia Civil Rodríguez Galindo, condemnat a 64 anys de presó per les tortures i l'execució extrajudicial de Lasa i Zabala (tot i que només va passar 4 anys empresonat). La investigació de la guerra bruta va ser entorpida per les forces de seguretat i molts dels implicats van ser indultats pels governs del PSOE o del PP. Corcuera també es va fer famós per la polèmica Llei de la puntada a la porta, que ampliava els drets d'escorcoll dels domicilis per part de la policia. Va ser diputat del PSOE fins al 1994 i més tard va continuar com a militant del PSOE. El 2016 va convertir-se en tertulià de 13TV i d'altres mitjans ultraconservadors. Va defensar l'abstenció del PSOE en la investidura de Rajoy i va abandonar el PSOE quan Pedro Sánchez va guanyar les primàries de maig d'enguany.