"Espanya viu un moment molt crític, el més crític des de l'intent de cop d'estat del 23-F de 1981". Aquestes són les paraules que ha fet servir l'expresident del govern espanyol José María Aznar per descriure l'amnistia i els socis de govern del president espanyol Pedro Sánchez: "Els comunistes, antics terroristes, condemnats per cop d'estat i fugats de la justícia". Aquests són, segons Aznar, "els socis que volen acabar amb el sistema del 78 i amb la nació espanyola".
L'expresident del govern espanyol ha qualificat aquest dilluns, en una entrevista a Antena 3, de "disbarat total" la reunió de PSOE i Junts a Suïssa amb un "intermediari d'El Salvador" que és "especialista en les FARC" i en "guerrilles". Segons la seva opinió, "anar a negociar amb un pròfug de la Justícia clandestinament" no és fer política sinó "una vergonya". "Realment és que no es pot arrossegar més a un país pel fang, això no és política, això no és res semblant a la política, això és un disbarat total, i és insuportable realment la vergonya a què s'està sotmetent els espanyols amb aquest assumpte", ha declarat Aznar en una entrevista a Antena 3. El dirigent popular també ha defensat l'actuació del PP que lidera Alberto Núñez Feijóo amb protestes al carrer "apel·lant a l'energia cívica dels espanyols" i llançant el missatge que el que vol el partit és "recuperar la nació espanyola" i que la Constitució "segueixi sent un element de convivència entre els espanyols" i que no es "trenca".
"Apel·lo a l'energia cívica dels espanyols. Els espanyols el que no poden és esfondrar-se", ha manifestat, per subratllar que l'amnistia "acaba amb la igualtat, però el lawfare ataca directament l'estat de dret". L'expresident del govern espanyol ha criticat durament les paraules de Pedro Sánchez i el debat d'investidura al·ludint a aixecar un "mur" entre espanyols, cosa que considera una "declaració de guerra".
Sánchez posa Aznar d'exemple
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dilluns, en una entrevista a la Cadena Ser, que està "sorprès" de la reacció de la dreta, i ha recordat que el govern de José María Aznar, a nivell de govern i no de partit, es va reunir en secret amb ETA a Suïssa "per resoldre una violència que danyava la nostra democràcia". La dreta, ha afirmat, utilitza "els mateixos arguments" que amb els indults, però ja no qüestiona els efectes benèfics d'aquella decisió per a l'estabilització. "Aquest és un pas que enfortirà la democràcia espanyola. No ho veurem a curt termini, però sí a mitjà termini", i "crec que el conjunt de la societat espanyola se'n beneficiarà".