L'Alt representant de la Unió Europea en Assumptes Exteriors i Política de Seguretat, el socialista Josep Borrell, ha anunciat avui diumenge que ha donat positiu en covid. "He donat positiu en una prova de covid-19", ha publicat l'exministre socialista en el seu perfil de Twitter. Borrell ha assegurat que guardarà quarantena "d'acord amb les normes i els procediments rellevants". Tot i això, ha afirmat que es troba "bé". Cal recordar que durant l'octubre de 2020 Borrell ja va confinar-se per ser contacte estret d'un cas positiu. Aquest contratemps obligarà al màxim representant de la UE a modificar la seva agenda, que incloïa un viatge a París per participar en la conferència de l'Institut per Estudis de Seguretat de la Unió Europea pel pròxim 8 de juny. Borrell volia assistir a la conferència 'Guerra a Ucraïna: el paper d'Europa en el món' i havia programat diverses reunions bilaterals. Així, Josep Borrell, no podrà anar a la trobada que tenia programada per participar en la Reunió del Consell Ministerial de l'Organització per la Cooperació i Desenvolupament a Europa (OCDE) per abordar les conseqüències econòmiques de la invasió russa d'Ucraïna.
Borrell té fama entre els catalans
Un estudi elaborat pel Diplocat, titulat 'Què pensa Catalunya d'Europa' ha constatat diverses dades que no poden definir-se sorprenents. La dada més interessant de tot l'estudi ha estat la següent: l'Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, ha estat ni més ni menys que el polític europeu més mencionat al conjunt del món digital català entre 2014 i 2021. Una victòria que, a més, és absolutament contundent. El polític del PSOE ha estat mencionat gairebé 250.000 cops durant aquest temps. Lluny, doncs, del diputat europarlamentari Antonio Tajani i l'expresident de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que compten amb prop de 50.000 mencions cada un, i se situen en segona i tercera posició respectivament.
Centrat en l'actitud de la ciutadania catalana al món digital a través de les xarxes socials, els mitjans, els blogs i els fòrums, ha demostrat que la majoria d'aquelles opinions polititzades sobre la Unió Europea són positives. De fet, entre 2014 i 2021, s'han analitzat més de quatre milions de publicacions diferents fetes des de Catalunya, i en aquest període un 88% de les opinions polititzades sobre la Unió Europea han estat favorables al projecte europeu. Només un 12%, doncs, s'han definit com a euroescèptiques. Fins aquí, cap novetat.