Segueix el degoteig de nomenaments del Govern de Salvador Illa. Josep Lluís Armenter serà el nou director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), segons ha avançat l'ACN. El seu nomenament es produirà en el pròxim consell d'administració de l'agència, que encara no té data. Josep Lluís Armenter, de perfil tècnic, ha estat fins ara coordinador de les actuacions del Pla de Sequera d'Aigües de Barcelona i té una llarga experiència en el sector de l'aigua.

Josep Lluís Armenter, nascut el 1962, és enginyer industrial especialitzat en tècniques energètiques per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i té una diplomatura en Hidrologia Subterrània, així com un Programa de Desenvolupament Directiu d'IESE. Substituirà al capdavant de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) Samuel Reyes, que ha dirigit l'agència en el moment més dur de la sequera. L'Executiu ha optat per col·locar a l'ACA un professional de perfil tècnic amb l'objectiu de situar les decisions polítiques en l'àmbit del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, liderat per la consellera Sílvia Paneque.

Combatre la sequera, qüestió prioritària

La sequera és una de les qüestions prioritàries del govern de Salvador Illa. Només prendre possessió, l'Executiu  va ser definir el full de ruta en matèria hídrica de cara als pròxims anys. El Govern preveu invertir 2.300 milions d’euros fins al 2040 en infraestructures hídriques perquè Catalunya deixi de dependre de l’aigua de pluja. Entre les obres previstes, hi ha la construcció d'una dessaladora situada a la Costa Brava nord. Altres mesures anunciades aquest agost per la consellera Sílvia Paneque són el desviament d'aigües residuals del Besòs fins al Llobregat, perquè allà puguin ser aprofitades mentre no avancen les potabilitzadores del Besòs, l'ampliació de la dessalinitzadora Tordera II o la construcció d'una planta dessalinitzadora del Foix.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!