El passat divendres, Ruben Wagensberg juntament amb altres exiliats pel cas Tsunami Democràtic com Marta Rovira, van tornar a Catalunya. Wagensberg feia sis mesos que estava a l'exili i aquest dimecres el president del Parlament, Josep Rull. El president de la Cambra ha rebut al diputat república al despatx d'audiència i l'ha abraçat només trobar-se. "Em fa molta il·lusió", "estem molt contents", ha confessat Rull. Després de la trobada amb Rull, Wagensberg ha saludat tots els membres de la Mesa del Parlament i s'ha reunit amb ells a porta tancada. Quan va marxar a l'exili, Wagensberg formava part de la Mesa com a secretari quart. 

Josep Rull ja havia visitat Ruben Wagensberg a Suïssa després de prendre possessió com a nou president, igual que a la resta d'exiliats. La segona màxima autoritat del país també rebrà la Marta Rovira, els pròxims dies. La trobada estava prevista per dimarts, però per qüestions "sobrevingudes" es va cancel·lar.

Els exiliats per Tsunami a la Generalitat 

El passat dimarts, president del Govern i la vicepresidenta en funcions, Pere Aragonès i Laura Vilagrà, van rebre a Marta Rovira, Ruben Wagensberg i Oleguer Serra al Palau de la Generalitat, 4 dies després que tornessin a Catalunya per posar fi a l'exili de Suïssa. Durant els parlaments posteriors a la reunió, Aragonès va afirmar que el retorn dels exiliats a Suïssa per la causa del Tsunami és una "victòria de país", i que ha de ser també un "punt d'inflexió" per avançar cap al referèndum. El president va destacar que aquesta legislatura "s'ha posat fi a la repressió". El periodista Jesús Rodríguez i l'activista Josep Campmajó es van abstenir d'assistir a l'acte.

El president en funcions va subratllar la feina de l'executiu per avançar en la resolució del conflicte, a partir de la taula de negociació amb l'Estat, que va permetre els indults, la reforma del Codi Penal i, finalment, l'amnistia. Sobre aquesta última llei, Aragonès va insistir que l'amnistia és "un pas" per resoldre el conflicte entre sobiranies, una "gran victòria de país", tot i que no sigui ni "la definitiva ni la darrera" de les victòries. Per la seva banda, Rovira va destacar la il·lusió que li ha fet poder entrar a Palau i ser rebuda per un Govern i un president republicà: "És un dia especial. Després de les eleccions em pensava que no tindria temps de veure un president del Govern d'ERC", va remarcar. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!