El fiscal Javier Zaragoza ha tingut una mala idea en carregar contra els 120 catedràtics de Dret Penal que signen un manifest que qüestiona el delicte de rebel·lió, manifest que alguns advocats dels acusats en el judici han fet servir en la seva defensa. “El signen un quinze per cent dels catedràtics i no precisament els de més prestigi”, ha dit avui Zaragoza, despectivament.
Els signants s’han queixat pel menyspreu i la poca urbanitat, però també han recordat al fiscal que no es tracta dels noms dels signants, sinó del raonament del manifest.
A més a més, també li han tocat la cara per desconèixer que entre els signants sí que hi figuren noms de prestigi entre els acadèmics dedicats al Dret Penal, com són ara la catedràtica Adela Asúa, exvicepresidenta del Tribunal Constitucional; el catedràtic Francisco Muñoz Conde, molt conegut pel seu manual i exmembre de comissió de codificació del Congrés; els catedràtics Manuel Cancio, José Carbonell Mateu, Juan María Terradillos, Luis Rodríguez Ramos i altres especialistes com Carmen Tomàs-Valiente, etcètera.
120 catedráticos (sin prestigio) se equivocan. Los editoriales de El País si que saben. pic.twitter.com/jYBnIybq3X
— Alba Nogueira (@albadetoba) 13 de febrer de 2019
Una intervención de gran nivel “técnico” la del fiscal. No ha respondido con argumentos jurídicos a prácticamente nada de lo planteado por las defensas, el tío.
— Andrés Boix Palop (@Andres_Boix) 13 de febrer de 2019
Entonces no estoy. Pero vamos, que los catedráticos que ahí están no solo me parecen el maximo respeto, sino mucho más. No diremos nada de la falacia and personam. En mi opinión estas haciendo un gran trabajo de comunicación de un tema complicado y muy importante, @JUc3m
— Fernando Miró (@FernandoQPH) 13 de febrer de 2019
Más de media España jurídica ha estudiado Derecho Penal con los manuales de Muñoz Conde (Parte Especial) y Muñoz Conde / García Arán (Parte General).
— JacoboDopico_UC3M (@JUc3m) 13 de febrer de 2019