Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), s'ha sumat a les crítiques pel caos de Rodalies. A través de les xarxes socials, Junqueras ha apuntat que la situació mereixeria cessaments i dimissions. "Deixar un sol dia sense Rodalies una àrea metropolitana de més de sis milions de persones, donaria lloc, a qualsevol lloc del món, a un seguit de cessaments i dimissions", ha tuitat. 

🔴 Incidències a Rodalies avui, directe | Última hora de les línies afectades
 

🟡 Per què Rodalies ha quedat fora de servei aquest 12-M?
 

"És una situació que afecta cada dia la vida de milers de persones d’aquest país. No ens mereixem un servei que ens paralitzi d’aquesta manera la nostra quotidianitat", ha sentenciat el president d'Esquerra Republicana. Part de les primeres hores d'aquesta jornada electoral estan quedant marcades per les incidències a Rodalies. El candidat republicà per aquest 12-M, Pere Aragonès, també ha denunciat la situació i ha afirmat que és "l'enèsim incident", fruit de la "desinversió" de la xarxa durant "tants anys". També s'ha pronunciat Carles Puigdemont, candidat de Junts per Catalunya, qui ha apuntat: "Esperem que el dret de vot es pugui exercir amb tota normalitat". 

Una situació "molt complexa"

Renfe i Adif han admès aquest diumenge que la situació a Rodalies és “molt complexa” després del robatori de coure a Montcada Bifurcació i treballen per reprogramar el servei durant el dia, però de forma “molt limitada”. “Els tècnics hi estan treballant, a mesura que ens puguin donar capacitat operativa, podrem reprogramar, però de forma limitada. Avui és un dia molt complicat per causes externes i recomanem altres mitjans de transport”, ha dit Antonio Carmona, director de Renfe Catalunya. 

El servei està afectat de forma generalitzada després que a les 4 de la matinada es detectés un robatori de coure a Montcada Bifurcació. A conseqüència, s’han produït dos incendis a túnels de Barcelona. “La limitació de capacitat operativa era tan important, perquè no es podia entrar a Barcelona, ha fet que el servei que es pogués donar fos mínim”, ha explicat Carmona. En tot cas, ha explicat que dins de les limitacions, han intentat apropar el viatge el màxim possible a Barcelona i que hi hagués alternativa de metro: pel sud, a Bellvitge i l’Hospitalet i pel nord, per Badalona.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!