L'expresident d'ERC Oriol Junqueras ha celebrat que la secretària general del partit, Marta Rovira, pugui tornar a Catalunya després de gairebé set anys d'exili a Ginebra. "Amb tu hem compartit molts anys de vida política, estroncada, malauradament, per la repressió de la presó i l’exili. Ara, per fi, i al cap de set anys, serà una gran satisfacció poder-te retrobar, després d’un exili que ha estat una mostra més de la injustícia que s’ha perpetrat contra el fet democràtic de votar", ha dit Junqueras a la xarxa X, antic Twitter, en un moment convuls dins del partit. Rovira es planteja tornar aquest mateix dissabte després que l'Audiència Nacional hagi arxivat la causa contra Tsunami Democràtic.

La secretària general d'ERC podria tornar a Catalunya dissabte al matí per participar presencialment a l'assemblea de dones del partit. "No sé si serà possible, avui tenim moltes reunions, però m'encantaria", ha indicat en una entrevista a RAC1. Rovira considera que és una "certa justícia poètica" de la manera que ha passat, per un defecte de forma pel que fa als terminis. I ha afegit que el jutge porta molt temps prorrogant la causa per poder-la "polititzar". "Estic emocionada, és un moment molt especial i ahir vaig haver de pessigar-me diverses vegades", ha afegit.

Els cartells difamatoris

L'exviceconseller del Govern, Sergi Sabrià, va plegar dijous passat carregant contra Oriol Junqueras. Durant la roda de premsa, després d'anunciar la seva dimissió pels cartells contra els Maragall, Sabrià va dir que "hi ha qui no li importa ERC, sinó l'ambició i el desig personal de controlar una organització per fer-se-la a mida". "Ja tenen el que volien. Només els puc demanar que deixin de fer mal a la reputació d'ERC", va afegir. Sabrià va subratllar que hi ha qui ha "enfangat fins a límits insospitats" un debat intern “imprescindible” al si del partit. "Alhora que sentia frases com que 'calia rentar els llençols a casa'", va sentenciar Sabrià, recordant les paraules de Junqueras sobre el pols intern a ERC. Per la seva banda, sobre aquest tema, Rovira s'ha limitat a demanar disculpes i ha evitat assenyalar ningú. La secretària general del partit ha dit que sabia que hi havia una contracampanya, com en la majoria dels partits, però ha defensat que "mai s'han de superar els principis ètics". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!