L'expresident d'Esquerra Republicana i candidat a revalidar el lideratge del partit, Oriol Junqueras, ha presentat aquest diumenge quina seria l'executiva del partit si guanya la candidatura 'Militància Decidim', una proposta "profundament municipalista" amb la qual aspiren a "modernitzar" la formació. 27 dels 30 membres, 90%, han estat càrrecs locals d'arreu del territori: 7 han ostentat alcaldies, i 20, regidories.  En un acte a Trinitat Vella (Barcelona), Junqueras ha instat la militància a decidir el futur de la formació republicana sense que ningú "els llevi" aquest dret. També ha promès vetllar per la democràcia i els valors republicans, "que mai no s'haurien d'haver perdut" i ha afegit que el seu equip és "inclusiu", i que no vol excloure ni vetar "ningú".

L'equip de 'Militància Decidim' inclou a la seva potencial Executiva els alcaldes Jordi Fàbrega (Sant Pere de Torelló) i Adam Tomàs (Amposta), a més d'exalcaldes com el mateix Junqueras (Sant Vicenç dels Horts), Mario Urrea (Torrebesses), Joan Plana (Roses), Solés Carabasa (Ponts), i Lluïsa Llop (Gelida). Altres membres que s'han presentat aquest diumenge són Adrià Guevara, Mar Andreu, Saül Garreta, Núria Galduch, Inés Granollers, Enriqueta Duran, Laila El Gamouchi, Eduard Suárez, Àlex Montornès, Jordi Coronas, Marian Lamolla i Kènia Domènech, que completen els noms que la candidatura va presentar fa dues setmanes.

L'eurodiputada i candidata a presidenta adjunta, Diana Riba, ha destacat que la llista vol aprofitar el "múscul" dels municipis, que representen 327 alcaldies d'ERC, més de 2.800 electes i 765 grups municipals republicans. Així mateix, ha detallat que no presenten a ningú com a candidat a dirigir el Consell Nacional perquè, apunta, proposen que el mateix òrgan sigui qui decideixi el càrrec. "Ens dibuixa una autèntica renovació amb novetats i canvis en l'organització que transformarà el funcionament del partit", ha afegit Riba.

Junqueras i l'equip de 'Militància Decidim' / EFE

Una "modernització" d'ERC amb múscul municipal

Al seu torn, la líder d'ERC a Barcelona i candidata a secretaria general de la formació, Elisenda Alamany, ha apuntat que hi ha "molt soroll" dins de la formació, i que és "proporcional als nervis d'alguns". També ha criticat que membres de l'actual direcció, diu, "no volen que es doni veu a la militància" i ha afirmat que hi ha alts càrrecs del partit que no volen a Junqueras de nou al capdavant però que la militància sí. Alamany ha explicat que dues terceres parts (66,7%, 20 de 30) dels nous membres de la proposta de l'executiva no han ocupat mai cap càrrec en el Govern. I que el 70% (21 de 30) no han estat mai diputats ni diputades en cap cambra legislativa, i el 83% dels nous membres (25 de 30) serà la primera vegada que optarien a un càrrec directiu. En aquest sentit, ho ha defensat com una renovació i una "modernització" d'ERC.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!