Junts per Catalunya va comunicar ahir al matí a la Mesa del Congrés dels diputats que el diputat i secretari d'organització del PDeCAT, Ferran Bel, deixa de ser el seu portaveu a les comissions d'Hisenda, la de Pressupostos i la d'Afers Econòmics i Transformació Digital.

Segons ha avançat l'Ara i ha confirmat ElNacional, el seu lloc com a portaveu del Grup Parlamentari Plural, en el qual s'enquadra Junts al Congrés, l'assumirà la diputada Míriam Nogueras.

Després del trencament entre Junts i el PDeCAT arran de la constitució de la formació de Carles Puigdemont com a partit, els seus diputats es van dividir per la meitat amb quatre representants cadascú. Això no obstant, Nogueras ostenta el paper de portaveu titular, la qual cosa l'habilita per executar aquests canvis.

Àrea econòmica

Aquest moviment arracona el PDeCAT dins del grup i aparta la formació de David Bonvehí de comissions clau per a la política econòmica en el moment en què al Congrés i al Parlament es posa en marxa el procés de negociació dels pressupostos de l'Estat i el de la Generalitat.

El relleu del portaveu econòmic no se circumscriu, per tant, només a la tensió que enfronta Junts i PDeCAT. També té una clau interna de partit i de Govern.

Conselleria d'Economia

Junts ha assumit un clar protagonisme en l'àrea econòmica dins del Govern de Pere Aragonès, amb Jaume Giró al capdavant de la conselleria d'Economia i Hisenda. Ara el partit es proposa utilitzar tots els resorts al seu abast per projectar aquest paper també a Madrid en uns mesos d'intensa negociació econòmica a l'Estat i a Catalunya.

Rere l'entrada de la portaveu de Junts a les comissions econòmiques del Congrés, apareix doncs la voluntat de coordinar estratègia de política econòmica del partit en el marc d'una negociació pressupostària on, a més, Junts reclama coordinació amb ERC al Congrés per presentar un front econòmic comú de l'independentisme en la negociació amb l'Estat.

Reunió de treball

El partit de Puigdemont no amaga aquesta estratègia de màxima coordinació. Nogueras es va reunir ahir mateix amb el conseller d'Economia a la seu del departament en una trobada de treball. Després d'aquella trobada des del compte del partit es va publicar una piulada en què s'assegurava: "Iniciem el curs polític amb l'esperit amb què vam aprovar el Decret Llei del conseller Giró per protegir els servidors publics davant del Tribunal de Cuentas. Plantem cara".

 

A la imatge principal, moment de la reunió que ahir van celebrar Míriam Nogueras i el conseller d'Economia, Jaume Giró / Junts per Catalunya