La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha enviat aquest diumenge un advertiment al govern de Pedro Sánchez, afirmant que "si es vol aprovar una altra via d'estabilitat" i vol "avançar" haurà d'optar per "una proposta que realment millori les condicions de Catalunya i dels catalans". "Si es compleix amb Catalunya, nosaltres també ho fem", ha subratllat Nogueras des de l'Alderdi Eguna, el dia del Partit Nacionalista Basc (PNB), que se celebra a Vitòria.

"Nosaltres no especulem. Nosaltres valorem les coses en funció dels fets. I aquí hi ha un fet irrefutable, que és que el govern espanyol va retirar el camí d'estabilitat, i ho va fer tot i que tots aquests especuladors deien que no hi havia alternativa", ha afirmat Nogueras abans de l'inici de l'acte. En aquesta línia, ha insistit que "si es vol aprovar una altra via d'estabilitat, si es vol avançar", el govern espanyol haurà de presentar "una proposta que realment millori les condicions de Catalunya i dels catalans". "Com hem dit sempre, si volen que les coses siguin diferents les han de fer molt diferents. I si es compleix amb Catalunya, nosaltres també ho fem", ha reiterat Nogueras.

A banda de parlar sobre el sostre de dèficit, la portaveu de Junts al Congrés ha "aprofitat per recordar" que dimarts que ve es compleix el setè aniversari del referèndum de l'1 d'octubre. "I encara som. Encara som aquí, i l'1 d'octubre posa de manifest una manera de fer molt concreta, que és la manera de fer del poble de Catalunya", ha reivindicat, just un dia després que se celebrés la jornada Som 1 d'Octubre a Arenys de Mar. En aquest sentit, ha considerat que és "paradoxal" que "alguns titllen aquest acte de democràcia, que va ser l'1 d'octubre, com un cop d'estat", tot afegint que "posar urnes no és ni serà mai un cop d'estat".

Nogueras, "encantadíssima" de l'Alderdi Eguna

La dirigent de Junts s'ha mostrat "encantadíssima" de trobar-se a Vitòria "en un dia tan especial per als nacionalistes bascos". "Estem encantadíssims de ser aquí avui. Respectem molt, i sabem que és mutu, les nacions sense estat, respectem moltíssim les voluntats de cada nació i també el ritme de cada nació", ha afirmat. Segons Nogueras, Junts i el PNB "en particular" tenen "moltes coses" en comú. "Compartim també moltes coses, però m'agradaria destacar una de les coses que compartim amb el PNB, que és el diagnòstic. A partir d'aquí, a partir d'aquest diagnòstic, és cada nació que decideix quina relació estableix amb Espanya", ha exposat. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!