La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha criticat el discurs institucional del president de la Generalitat, Salvador Illa, amb motiu de la Diada: "Era més eloqüent pel que no deia que pel que deia", ha afirmat aquest dimecres. Després de la tradicional ofrena al monument de Rafael Casanova, Laura Borràs ha destacat que en el primer missatge institucional del president s'hi hauria d'haver plasmat que la "prioritat" del Govern és "liderar el progrés de Catalunya". 

🔴 Diada de Catalunya 2024, DIRECTE | Última hora dels actes i la manifestació de l'11 de setembre

A parer de Laura Borràs el que ha fet Salvador Illa amb el seu missatge institucional ha estat "més aviat no molestar el PSOE". Salvador Illa ha aparcat enguany el to reivindicatiu que havia caracteritzat els missatges institucionals de la Diada dels seus antecessors i ha fet una crida a posar l'accent en allò que uneix els catalans des de la seva pluralitat, i a celebrar la Diada com un moment de retrobament amb un projecte col·lectiu que vinculi a tothom "sense distincions". "La Diada ens pertany a tots els catalans", ha assegurat Illa.

 

Laura Borràs crida a no girar full

Igualment, Laura Borràs ha fet una crida a "no girar full i no oblidar totes les anormalitats democràtiques". "No tenim cap dret a rendir-nos", ha remarcat la presidenta de Junts per Catalunya. "La solució per a Catalunya no vindrà del PSOE, ni d'Espanya ni del Govern de Salvador Illa. La solució als problemes de Catalunya vindrà amb la independència del país", ha assenyalat Borràs, que ha tornat a reclamar que l'amnistia sigui aplicada. "Si fa 310 anys que estem commemorant les llibertats perdudes, avui toca aixecar-nos com l'endemà del 1714 i treballar per aconseguir la independència del país", ha afegit. La delegació de Junts a l'ofrena a Rafael Casanova estava encapçalada per Laura Borràs i el secretari general, Jordi Turull.

Diada 11S 2024 Ofrena Floral a Rafael Casanova Consell per la República / Foto: Carlos Baglietto
 Ofrena Floral a Rafael Casanova del Consell per la República / Foto: Carlos Baglietto

 

També hi ha participat en l'ofrena el Consell de la República. El seu portaveu, Toni Castellà, ha advertit a Salvador lla que estaran "atents a si el Govern pretén desnacionalitzar el país". Castellà s'ha referit també a l'aparició de Carles Puigdemont a Barcelona el 8 d'agost passat: "Aquell 8 d'agost és el primer de molts que reiterarem fins que el jutge Pablo Llarena desisteixi de la seva actitud de rebel·lia”.

Per la seva banda, la portaveu de Demòcrates Titon Laïlla, que és regidora a l'Ajuntament de Barcelona dins del grup de Junts per Catalunya ha fet una crida al conjunt de formacions independentistes perquè tinguin "altura de mires" i deixin de banda el "partidisme". "La repressió segueix, per tant ens trobaran sempre de cara en la repressió que patim el poble de Catalunya. Estarem sempre al costat de la llengua i la nació, demanant altura de mires als partits", ha apuntat Laïlla.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!