Dur editorial de la veterana periodista Àngels Barceló contra el president a l'exili Carles Puigdemont. La presentadora del programa Hoy por Hoy de la Cadena Ser ha criticat les demandes de Puigdemont en les negociacions d'investidura amb el PSOE, després que socialistes i Sumar anunciessin un acord de govern que inclou promeses com la gratuïtat del transport públic o la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores. Barceló, en el seu editorial, s'ha preguntat: "Es pot permetre aquest país renunciar a millores socials a canvi d'una mesura que beneficiarà a algú que va proclamar la independència, va mentir als que el creien cegament i es va fugar al maleter d'un cotxe?". La mesura que explicita Barceló és l'amnistia, que estan negociant el PSOE i Junts aquestes últimes setmanes amb l'objectiu de "desjudicialitzar" el conflicte entre Catalunya i l'Estat. 

Indignació a les files de Junts

Per això, des de les files de Junts per Catalunya s'han indignat amb el comentari de la periodista catalana, que el fa enmig de les converses entre el partit de Puigdemont i els socialistes. Un bon exemple que ho ha expressat així és l'exconseller i president del Consell Nacional de Junts, Josep Rull, qui ha criticat Barceló i ha recordat que el president Puigdemont "va sortir de l'Estat sense cap ordre de detenció". "Que algú com Àngels Barceló, amb pretensions de fer un periodisme rigorós, abraci la tesi del “maleter” indica el nivell de hooliganització a què s’ha arribat", ha etzibat Rull. 

Una altra dirigent que ha estat dura amb Àngels Barceló és Betona Comín, germana del vicepresident del Consell de la República i exiliat a Brussel·les, Toni Comín. De fet, ha titllat Barceló de "manipuladora, mentidera i poc rigorosa". "Es pot permetre la cadena SER tenir una periodista tan manipuladora, mentidera i poc rigorosa com l'Àngels Barceló?", s'ha preguntat. Una línia que ha seguit el cap de l'oficina del president Puigdemont, Josep Lluís Alay, qui ho ha comparat amb el NO-DO. 

En el seu editorial, Barceló, a més, recorda que l'acord entre PSOE i Sumar quedaria "en paper mullat" si no s'arriba a un acord amb les forces independentistes. "Seria una llàstima perquè l'acord parla de la vida de la gent i de fer-nos-la millor", ha reflexionat Barceló, qui subratlla que les converses entre socialistes i independentistes segueixen a "la foscor". Així mateix, ha assegurat que l'acord entre PSOE i Sumar defineix el "perfil esquerrà" del govern espanyol i remarca la "desesperació de la patronal i la dreta política"

Xoc en un moment delicat en les converses entre Junts i PSOE

Aquesta topada entre Junts i Àngels Barceló es produeix en un moment clau en les converses entre socialistes i juntaires per la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez. L'objectiu de l'independentisme és aconseguir una amnistia per als represaliats del Procés, que inclouria els encausats del referèndum del Primer d'Octubre del 2017. Entre ells, el president Puigdemont, que juga un paper clau en les negociacions. Així mateix, Junts manté com a condicions de la investidura el reconeixement de Catalunya com a nació, un relator internacional i avançar en la resolució del conflicte a través d'un referèndum. Per part d'Esquerra Republicana, posen com a condicions seguir amb la taula de diàleg, el traspàs de Rodalies, solucionar el dèficit fiscal, l'amnistia i fer passos per avançar en l'autodeterminació.