Jordi Soler (Junts) seguirà quatre anys més com a alcalde de Calonge i Sant Antoni. Soler, que va guanyar les eleccions del 28 de maig amb el 30,5% dels vots i 6 regidors, repeteix l'acord amb el PSC (10,6% i 2 edils) i el Partit Popular (7,1% i un representant). Els juntaires ja van governar a la localitat del Baix Empordà els darrers dos anys i mig del mandat amb aquestes dues formacions. Amb els resultats del 28-M, les tres forces sumen majoria absoluta (9 dels 17 regidors que formen el ple del consistori calongí). L'acord serà presentat aquest divendres a la una del migdia i es detallaran les distribucions de les àrees, però segons han explicat algunes fonts a El Nacional.cat, Junts recuperarà la primera tinença d'alcaldia —entre el 2020 i 2023, els socialistes tenien la vicealcaldia— i els populars mantindran les seves responsabilitats en matèria de Seguretat Ciutadana.

Les parts defensen aquest pacte per "dotar d'estabilitat" el municipi, en la línia del que consideren que s'ha aconseguit des de l'1 d'octubre de 2020, data en què van entrar al govern després d'una moció de censura contra el govern liderat aleshores per Miquel Bell-lloch, d'Esquerra Republicana. De fet, la suma dels tres partits ha sortit reforçada en aquests darrers comicis, atès que entre el 2019 i 2023 sumaven 8 edils i ara ja tenen majoria absoluta amb una acta més. En paral·lel, l'acord farà que Jordi Soler pugui arribar als 23 anys d'alcaldia. Soler, que havia militat a Convergència, va assumir el bastó de comandament per primera vegada l'any 2003. Quatre anys després, va ser investit batlle del municipi Antoni Esteve (PSC) —tot i haver guanyat CiU els comicis—, però el 2008 Soler tornava a ser el primer edil de la vila fruit d'una moció de censura. Des d'aleshores, va encadenar gairebé quatre mandats consecutius, fins l'any 2019, amb tres victòries consecutives (2007, 2011 i 2015).

A les eleccions del 26 de maig de 2019, però, Esquerra Republicana va imposar-se amb 5 regidors per una distància de 52 vots que va relegar Junts a la segona posició i quedant-se amb 4 edils. Els republicans van fer un pacte amb Avancem (2), Republicans (1 regidor, partit local) i la CUP (1) per investir Bell-lloch. L'abril de 2020, Republicans abandonava el govern municipal i l'executiu quedava en minoria, ja que a més els cupaires donaven suport des de fora de l'executiu. Tot i ja tenir força avançat l'acord, per qüestions administratives la moció de censura del grup de Jordi Soler amb el PSC, PP i Republicans no es va celebrar fins a l'1 d'octubre de 2020, data en què Soler va tornar a l'alcaldia i acord que ERC va batejar com el "pacte de la vergonya". El juliol de 2022, l'alcalde destituïa Norbert Botella, de Republicans, per la "manca d'adaptació i col·laboració" amb la resta del govern. Tot i quedar-se en minoria fruit d'aquesta decisió, Junts, PSC i PP van poder fer front a l'últim tram del mandat amb el suport d'Avancem als pressupostos.

Els resultats de les eleccions municipals 2023

Quatre anys després de quedar segon, Jordi Soler sortia enfortit a les urnes el 28 de maig tornant a situar Junts com a primera força. Els juntaires creixien dels 4 regidors de 2019 als 6 i passaven del 24 al 30,5% dels sufragis. Per la seva banda, ERC, amb Carme Viñas com a cap de files, quedava segona amb el 20,6% de les paperetes i retrocedia dels 5 als 4 edils. A la tercera posició, es mantenia el PSC, tot i caure de tres a dos representants amb el 10,6% dels suports. En aquesta convocatòria, hi concorrien cinc candidatures més, i totes elles van obtenir representació amb un regidor, respectivament: Avancem-Ara Pacte Local (8,5%), Som Calonge i Sant Antoni (7,8%), Guanyem-CUP (7,4%), PP (7,1%) i Tots pel Poble-Tots per l'Empordà (5,2%).