Junts per Catalunya no es creu l'anunci de "pluja de milions" del president de la Generalitat, Salvador Illa, per l'habitatge. Així ho ha explicitat la portaveu parlamentària del partit de Puigdemont, Mònica Sales, just després que el líder socialista anunciés 50.000 habitatges públics nous fins al 2030 i una inversió de 1.100 milions d'euros anuals en polítiques d'habitatge. "Tenim en abundància les notícies de pluja de milions en habitatge, però el que ens falla són els compliments", ha assegurat Mònica Sales, després de la intervenció del president durant el debat de política general. La diputada juntaire ha assegurat que "no és una qüestió de xifres, sinó de credibilitat".

Per això, el grup parlamentari presidit per Albert Batet ha explicat que presentarà una bateria de propostes per resoldre la situació de l'habitatge en forma de propostes de resolució. Mònica Sales ha destacat que instarà el Govern a demanar a l'Estat de posar a disposició dels municipis i Generalitat els sols residencials de la SAREB per destinar-los a l'ampliació del parc públic del lloguer assequible amb el finançament suficient per procedir a la seva rehabilitació. "Són 3.000 solars i fins ara només n'han cedit 12. Si el president Illa vol més habitatges el que ha de fer és trucar a Pedro Sánchez i fer-li aquesta reclamació. No és una proposta a quatre anys vista”", ha replicat Mònica Sales, que ha demanat a Illa que "deixi de fer populisme" amb l'habitatge. 

Denuncien la situació d'anormalitat

Els juntaires han valorat “negativament” el discurs del president Illa davant del Parlament. Sales ha destacat “que el president Illa ha intentat tapar la seva falta de projecte de país, d’ambició nacional i de lideratge amb un reguitzell de propostes que serà gairebé impossible que pugui executar perquè és un govern feble”. A més, des de Junts també han posat sobre la taula que Illa no ha denunciat la situació "d'anormalitat" davant la situació dels diputats Carles Puigdemont i Lluís Puig, que segueixen a l'exili i "no poden exercir els seus drets polítics". "Hi ha dos escons buits a causa de l’exili. Això demostra que el Govern del PSC no és el de tothom", s'ha queixat la portaveu parlamentària de Junts. 

Sales carrega contra Illa per "no plantar-se davant de Sánchez"

Amb tot plegat, Sales ha denunciat que Illa "mai es plantarà davant del PSOE i Madrid" a l'hora de demanar més recursos. "No farà mai res per incomodar Pedro Sánchez. No s'ha atrevit ni aixecar la veu contra el president de Castella La Manxa, Emiliano García-Page", ha dit Sales, carregant contra el president de la Generalitat i reivindicant-se com "l'alternativa". De fet, també ha recordat que Illa tampoc ha alçat la veu contra l'estat de Rodalies, posant d'exemple l'incendi d'aquest dimarts en una catenària entre Manlleu i Torelló o el caos per les obres a Roda de Barà. 

En aquesta línia, Sales també ha posat el crit d'alerta perquè, assegura, encara no saben amb quins suports comptarà amb el president Illa. "PSC, ERC i Comuns van dir que els acords d’investidura estaven molt travats, però ja han descarrilat amb la sisena hora, la renda bàsica universal o el finançament", ha insistit Sales, que considera que els socialistes "no són de fiar" i s'ha queixat que el president de la Generalitat encara no s'hagi reunit amb el principal grup de l'oposició.
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!