Junts proposarà els noms d'Eduard Pujol, Teresa Pallarès i Francesc Ten perquè siguin designats senadors en representació del Parlament. Així ho ha decidit aquest vespre la permanent del partit, segons ha fet saber a través d'un comunicat. Aquesta decisió deixarà fora del Senat el fins ara portaveu de Junts a la Cambra alta, Josep Lluís Cleries. A partir d'ara les funcions de portaveu seran assumides per Eduard Pujol.

El pas de Pujol del Parlament al Senat farà que el seu escó a la Cambra catalana sigui ocupat per Josep Pagès, que va ser diputat al Congrés en l'anterior legislatura.

Aquest dilluns acaba el termini perquè els grups designin els seus candidats per assumir els escons dels vuit senadors que li correspon designar al Parlament. La Mesa del Parlament va acords aplicar la fórmula de la llei d'Hont per a repartir entre els grups els vuit representants. Segons la decisió de la Mesa, al PSC li correspondrà designar 3 senadors, igual que a Junts, mentre que ERC i PP en tindran un cadascun i Vox es quedarà sense representació.

En el comunicat, Junts recorda que Teresa Pallarès és responsable de finances de la secretaria general del partit i cap de llista de Junts a l'Ajuntament de Reus, mentre que Francesc Ten és president de la sectorial de llengua, cultura i mitjans de comunicació. Així mateix, en el text, el partit fa un "exprés reconeixement i una valoració molt positiva" a la eina duta a terme per Cleries com a portaveu.

El PSC va anunciar la passada setmana que proposarà per ocupar els tres escons al Senat que li correponen per designació autonòmica a Antonio Poveda, senador des del 2021 i regidor a l'Ajuntament de Sant Joan Despí; Núria Marín, exalcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i expresidenta de la Diputació, que és senadora des de juliol de l'any passat; i Alfons García, exalcalde de Vandellòs.