Les primeres conseqüències de la manifestació de la Diada, que es va celebrar sense la presència del president Pere Aragonès i amb una carta d'ERC als militants demanant que no hi assistissin, ja es poden veure reflectides en xifres. Segons l'últim sondeig setmanal del portal Electomanía, fet públic aquest diumenge, Junts ha augmentat el nombre d'escons a les eleccions generals una setmana després de l'11 de Setembre, mentre que Esquerra en perdria un. Aquests resultats deixarien els dos partits independentistes empatats amb 11 escons, si les eleccions generals tinguessin lloc aquest diumenge. Així doncs, Junts passaria de tenir nou escons a tenir-ne 11, mentre que els republicans perdrien força, en passar de 12 escons a 11 respecte a l'enquesta feta just abans de la Diada.

El detall per municipis dona més dades. Si aquest diumenge se celebressin les eleccions generals espanyoles, que tindran lloc a tot estirar al novembre de 2023, Junts aconseguiria ser la primera força en un total de 531 localitats, 55 més que en el sondeig de la setmana passada, mentre que el partit liderat per Pere Aragonés empitjoraria els resultats amb la primacia en només 293 pobles, 62 menys que la setmana anterior, quan encara no s'havia celebrat la Diada. Tot i això, Esquerra Republicana continuaria tenint un percentatge de vots totals (2,6%) més elevat que Junts (2,3%). Pel que fa a la CUP, aguantaria els dos escons i seria el partit més votat en nou municipis catalans.

Electomania sondeig18-9 / Captura
Junts aconseguiria ser la primera força en 55 localitats més que en l'anterior sondeig d'Electomanía. El PSC, en 5 més

Lleugera pujada del PSOE

Els resultats del sondeig d'Electomanía mostren una pujada del PSOE, que se situaria com a segona força del Congrés amb 88 escons, dos més que en l'anterior enquesta. De fet, el partit de Pedro Sánchez s'imposaria en dues de les capitals catalanes: Barcelona i Tarragona, i guanyaria en 5 noves localitats a Catalunya. Tot i aquest augment, el PSOE seguiria encara lluny dels bons resultats del PP que, tot i que perdria un escó, guanyaria les eleccions amb un total de 135 escons, una xifra que els deixa lluny de la majoria absoluta (176).

sondeig 18 9 / Electomanía
Resultats sondeig 

En referència a Vox, continuaria en tercer lloc amb 51 escons, però ja no arribaria al 16% del vot total. Segons assenyala Electomanía, Podemos "s'estancaria" repetint percentatge (13,6%) amb 27 representants.