Junts per Catalunya ha decidit renunciar a encapçalar o participar amb una moció de censura contra l'actual alcaldessa de Ripoll i líder d'Aliança Catalana (AC), Sílvia Orriols, segons ha sabut El Nacional.cat, de fonts juntaires. Junts ha pres la decisió de mutu acord entre la direcció nacional i la municipal, i després que la seva cap de llista en les passades eleccions municipals, Manoli Vega, renunciés a l'acta de regidora per "motius personals i professionals". Des del partit del president Carles Puigdemont es considera que impulsar ara una moció de censura contra l'alcaldessa de la capital del Ripollès provocaria que en les pròximes eleccions la líder islamòfoba augmentés, encara més, els seus regidors, tenint en compte que caldria un acord que consideren antinatural entre Junts -com a segona força amb 3 regidors- , ERC (3), PSC (2) i CUP (2). 

Precisament, en les anteriors eleccions municipals, ERC, PSC i la CUP van arribar a un acord de govern, sense Junts per Catalunya, per evitar que Sílvia Orriols arribés a la batllia ripollesa. La manca d'entesa entre les quatre forces va provocar que la cap de llista d'Aliança Catalana assolís l'alcaldia de Ripoll després d'obtenir 6 regidors. El motiu de la falta d'acord va ser que els republicans, socialistes i els anticapitalistes pretenien que Junts, com a segona força, els donés suport extern a un govern municipal sense que en formés part. L'equip municipal de Junts, com que no entraven en l'equació de la governabilitat, s'hi va negar en rodó, malgrat que l'executiva nacional, encapçalada per Jordi Turull, apostava per evitar una alcaldia liderada per Sílvia Orriols. De fet, asseguraven que no compartien la decisió dels seus regidors de "no impedir l'accés de la candidatura d'Aliança Catalana perquè transcendeix Ripoll", mentre que també criticaven el "sectarisme d'aquells que han impedit un acord per a un govern central especialment dels que han exercit vetos per a treure'n un profit partidista". 

Aliança Catalana va obtenir a Ripoll gairebé el 31% dels vots en les passades eleccions municipals del 28 de maig, mentre que en els comicis al Parlament va incrementar el suport fins al 33% a la vila de Ripoll. Junts per Catalunya va passar de tenir 8 regidors a 3, fet que va provocar la pèrdua de l'alcaldia a la capital del Ripollès després de dotze anys amb Jordi Munell -actual diputat al Parlament- al capdavant. 

La dimissió de la cap de llista de Junts

Manoli Vega, cap de llista en les anteriors eleccions municipals, va renunciar a la seva acta de regidora fa uns dies a través d'una carta a la ciutadania. Ho justificava per motius "professionals i personals" que requerien la seva "plena dedicació". "No em permeten continuar exercint les meves funcions amb responsabilitat i el compromís que requereix aquest càrrec", argumentava la fins ara cap de l'oposició a l'Ajuntament de Ripoll, que reconeixia un "inicia de mandat complex". Amb tot, Junts per Catalunya a Ripoll continuarà fent oposició amb els regidors Maria Soldevila Miranda i Ferran Raigón Vera, mentre que a l'octubre s'hi sumarà Montsina Llimós

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!