Els 4 regidors de Junts per Catalunya a Lloret de Mar han renunciat al càrrec en bloc al·legant "greus discrepàncies" amb l'alcalde de la localitat, Adrià Lamelas i el seu equip, i deixen el govern en minoria. A través d'un comunicat, els regidors han acusat els socialistes d'haver pres "decisions unilaterals" i els acusen de falta de diàleg, transparència i "incapacitat per desenvolupar i liderar un projecte de ciutat" a curt i mitjà termini. El portaveu juntaire, Jordi Martínez, ha assenyalat que la "mala relació" dins el govern era evident, i per aquesta raó han decidit trencar el pacte de govern un any després de l'acord amb el PSC. 

Fins aquest dimarts governaven els 8 regidors del PSC —força més votada a les eleccions municipals del 28-M— els 4 de Junts, que ara passarà a ser el principal grup a l'oposició i 1 regidor de Lloret En Comú Podem. Així doncs, a partir d'ara només tindrà 9 regidors dels 21 possibles. 

Desavinences al govern de Lloret

Des de Junts per Catalunya apunten que l'eliminació de places de zona blava a favor de la càrrega i descàrrega "era un canvi que hauria d'haver estat explicat i consensuat". A més, també han criticat la gestió en qüestions del dia a dia com el carril bici, la parada de taxis o l'extinció de parades d'autobús. Jordi Martínez, que fins avui ocupava el càrrec de primer tinent d'alcalde i s'ha ocupat de l'àrea de Seguretat Ciutadana i de l'àrea de Territori i Sostenibilitat, ha explicat que "no volia deixar en minoria el govern", però que un any després de l'acord amb els socialistes i en constatar que la situació "empitjora" no pot continuar donant suport a les accions de l'alcalde. 

En un comunicat, retreuen la manca de diàleg per part de l'alcalde Adrià Lamelas amb Junts i la presa de decisions de forma unilateral. La relació ha anat empitjorant d'ençà que van signar l'acord de govern, però la gota que ha fet vessar el got ha estat la transformació de la zona blava en càrrega i descàrrega del passeig marítim. Els regidors de Junts han denunciat que la decisió no va ser compartida ni comunicada a la seva formació. La nova mesura ha provocat el malestar dels comerciants, bars i restaurants del municipi. Amb tot, han apuntat que no ha estat l'única decisió unilateral que ha pres l'alcalde. 

Ara amb la sortida del govern, Junts es converteix en la primera força política a l'oposició amb 4 regidors, davant de TotsxLloret, que té 3 regidors, ERC, amb 2, Més Lloret (2) i Vox amb només 1 regidor. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!