Junts treu pit del seu congrés. El president de la mesa del conclave de Calella que s'està celebrant aquest cap de setmana, Josep-Lluís Cleries, ha reivindicat la "normalitat" que està havent-hi en la Fàbrica Llobet-Guri de la vila del Maresme. "Hi ha voluntat d'acord. Som un partit endreçat i hem vingut aquí a arribar acords", ha reivindicat Cleries en una roda de premsa, després que el congrés hagi avalat la ponència organitzativa. Precisament, Cleries ha explicat que no ha arribat cap esmena viva en el ple de la ponència organitzativa, després que aquest divendres a la nit rebutgessin les més crítiques i no arribessin ni tan sols al 33% del suport. 

Els delegats del congrés van tombar les esmenes que demanaven que les candidatures a càrrecs que es votaran aquest diumenge fossin en llistes obertes, en comptes de "tancades i bloquejades". També van avalar l'eliminació dels sis mesos per assolir un càrrec orgànic dins del partit, així com no fixar incompatibilitat de càrrecs. "Hi ha hagut molta voluntat dels ponents i dels esmenant. Hi ha una voluntat d’acord", ha insistit l'exsenador, que considera que això els dona "més força, més empenta i lideratge en el moviment independentista". Precisament, sobre les esmenes a les llistes bloquejades i tancades, Cleries ha tret pit, ja que considera que el congrés ha acceptat que les "candidatures són equips". "És important perquè qui surt elegit forma part d’un equip i hi ha un líder", ha dit el president de la Mesa del congrés, que considera que això aporta "més cohesió" i “coherència”. 

Compte enrere per la presidència de Puigdemont

Després de l'aprovació de la ponència organitzativa, comença el compte enrere perquè Carles Puigdemont torni a la presidència de Junts. A partir de les 10:30h s’ha obert un període de 20 hores per a la presentació de les candidatures i la de Puigdemont i Turull, amb tota probabilitat, serà l'única que s'hi presentarà. La votació telemàtica per a l’elecció de càrrecs, on podrà votar tota la militància, començarà aquest diumenge a les 8:00h i acabarà a les 13:00h. La proclamació dels resultats als càrrecs escollits es farà demà a les 13:30h.

La militància votarà aquest diumenge una estructura d'executiva formada per 33 càrrecs: president, amb els quatre vicepresidents; el secretari general, juntament amb el secretari d'organització, secretària de finances i un màxim de 25 vocals. També elegiran president i membres del Consell Nacional, la Sindicatura electoral, president i membres de la Comissió de garanties, el defensor del militant, president i membres de l'Espai municipalista i presidents de vegueria i els seus equips.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!