La resposta és, una altra vegada, no. La Cort Civil de Londres denega al rei emèrit Joan Carles I apel·lar la sentència que ja va rebutjar la seva immunitat pels càrrecs posteriors a la seva abdicació com a rei d'Espanya a partir del mes de juny de l'any 2014. D'aquesta manera, la seva examant Corinna Larsen té recorregut per poder portar les seves denúncies per assetjament a judici quan finalitzi tota la investigació. Ara, a Joan Carles tan sols li queda recórrer els fets del 2012 al 2014, però tots aquells que estiguin fora de la condició de rei, que arriben fins l'any 2020, ja és segur que la justícia britànica considera que poden ser jutjats. Ara, cal que les proves que aportin els advocats de Larsen siguin convincents.
El conegut jutge Matthew Nicklin, del Tribunal Superior de Justícia britànic, ja va determinar en una interlocutòria del passat mes de març, que Joan Carles I no gaudeix d'immunitat al Regne Unit després de la seva abdicació el 2014 del càrrec de Rei d'Espanya. Nicklin sempre ha rebutjat l'afirmació de la defensa de l'emèrit que malgrat la seva abdicació la seva posició constitucional a Espanya significa que continua sent 'sobirà' i que per tant té dret a la immunitat personal prevista legalment. Indica que després de la seva abdicació, si bé l'emèrit "ha gaudit de cert estatus i privilegis" previstos al Reial Decret 470/2014, i segueix formant part de la Família Reial Espanyola amb "l'estatus especial i sense precedents de rei emèrit" , és igualment clar que "només hi ha un Rei d'Espanya i cap de l'Estat d'Espanya i, des del 19 de juny de 2014, aquest és el seu fill, el Rei Felip VI".
Els plans de Corinna
L'antiga amant del rei ja va aconseguir que l'Audiència britànica retirés la immunitat de processament del rei emèrit perquè, com qualsevol altre ciutadà, després de la seva abdicació fa vuit anys, aquest ara pot ser jutjat en un tribunal britànic, en aquest cas per assetjament extrem i vigilància il·legal, i que l'alemanya al·lega haver dut a terme per funcionaris dels serveis secrets espanyols, arran de la seva ruptura sentimental.
La nova defensa de Joan Carles tampoc ho aconsegueix
L'emèrit sabia que no ho tenia fàcil i, fins i tot, va canviar la seva defensa. Malgrat tot, torna a veure com la justícia britànica no canvia de parer. El nou bufet, Carter Rut és un gabinet petit, especialitzat únicament en dret internacional i dret a l'honor, però amb una gran influència mundial. Aquest és un despatx londinenc fundat el 1982 i no ha estat exempt de polèmica darrerament per estar vinculat als Estats Units i al Regne Unit amb grans companyies i oligarques russos. Dirigents dels dos països han acusat el bufet de maniobrar per intentar tombar als tribunals les sancions contra el Kremlin per la guerra d'Ucraïna. I el seu precedent més famós també el lliga al poder rus, ja que va tenir com a client el gegant Rosneft, la petroliera pública russa per excel·lència.