Privilegi o seguretat? La degana dels jutjats d'Instrucció de Madrid, María Jesús del Barco, ha acordat per motius de seguretat permetre que Begoña Gómez, esposa del president del  govern espanyol, Pedro Sánchez, accedeixi a través del garatge dels jutjats  per anar a declarar davant el magistrat Juan Carlos Peinado com imputada pels delictes de corrupció entre particulars i tràfic d'influències aquest divendres. És a dir, Begoña Gómez se salvarà de ser fotografiada i enregistrada en el seu paseíllo a l'edifici judicial. A l'interior dels edificis judicials no es permeten  càmeres de fotogràfica ni de televisió. Precisament, per preservar la seva imatge, i que després no sigui difosa fora  de l'àmbit judicial, la defensa de Gómez també ha demanat, en aquest cas al magistrat, que la seva declaració només  s'enregistri l'àudio i no en vídeo, com és habitual.

En concret, en un acord governatiu, comunicat aquest dijous, Del Barco explica que el criteri general és que l'accés als jutjats de Plaza de Castella es realitzi pels accessos principals i generals, però en aquest cas, des de Departament de Seguretat de Presidència del govern espanyol se li va demanar aquesta excepció perquè "adverteix un possible risc per a la integritat física de Begoña Gómez". I un cop estudiada la petició, la magistrada degana ha  acceptat de permetre el seu accés a l'edifici pel garatge "per raons de seguretat i per a prevenir així qualsevol incident d'inseguretat a l'entrada dels jutjats”.

Permís excepcional

El permís a Gómez és excepcional, però no el primer. Shakira va accedir també amagada pel garatge dels jutjats d'Esplugues de Llobregat quan va anar a declarar com a investigada per frau a Hisenda. Ara bé, en el judici a l'Audiència de Barcelona, la cantant colombiana va accedir per  la porta principal sense que es produís cap incident; les càmeres, això sí, van ser obligades a posar-se a l'altra banda del carrer, amb tanques, posades pels Mossos d'Esquadra.

 

Investigació polèmica

El magistrat ha citat Goméz perquè respongui a una denúncia de Manos Limpias sobre la concessió irregular de subvencions, malgrat que la Fiscalia Europea  ha assumit gran part de la investigació. Recentment, advocat de Gómez va denunciar que el magistrat no li aclaria  per quins fets l'investiga, un cop la Fiscalia Europea es va endur els principals contractes. El magistrat li ha respost que només va cedir tres contractes, i que hi ha més irregularitats.

El magistrat es refereix als contractes adjudicats per l'entitat pública Red.es a la UTE formada per Innova Next i Escola de Negocis The Valley, finançats amb fons europeus. Caldrà veure quins indicis li imputa més.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!