El jutge Juan Carlos Peinado està investigat “tots els actes, conductes i comportaments” que ha dut a terme Begoña Gómez des que “el seu espòs és el president del govern d’Espanya”, que són els que “es contenen en la denúncia inicial” presentada pel sindicat ultra Manos Limpias. El magistrat exclou només els fets que va assumir la Fiscalia Europea, relatius als contractes adjudicats per l’entitat pública Red.es a l’UTE formada per Innova Next i Escuela de Negocios The Valley, finançats amb fons europeus. “No són tots els adjudicats, en concret només tres d’ells”, aclareix el magistrat. La interlocutòria arriba després que la defensa de Gómez, a càrrec de l’exministre socialista Antonio Camacho, i la Fiscalia demanessin al jutge que aclarís quins fets formen la causa que investiga després que la Fiscalia Europea assumís part de la investigació.

Begoña Gómez està sent investigada per tràfic d’influències i corrupció en els negocis després que el jutge acceptés una denúncia de Manos Limpias. La dona de Sánchez està citada a declarar el pròxim divendres 5 de juliol. A la seva interlocutòria, Juan Carlos Peinado, titular del Jutjat d’Instrucció Número 41 de Madrid, insisteix que el 16 de juny va informar la defensa de Gómez “dels fets, objecte d’investigació, com a deducció lògica, dels aspectes que en aquell moment, eren coneguts i mereixedors de ser investigats, és a dir, el que es contenia en la denúncia inicial”. I assenyala que l’Audiència de Madrid va dir que “eren mereixedors de ser investigats, amb independència que, ja en aquell moment, es percebia l’existència d’indicis sobre la presumpta comissió d’un fet delictiu”. El magistrat al·ludeix, concretament, a “tots els fets, actes, comportaments i conductes dutes a terme, derivades de la relació existent entre la investigada i l’empresari Juan Carlos Barrabés, de les quals tan sols una part s’ha convertit en l’adjudicació de diversos contractes” a empreses de Barrabés i “alguns, i no tots d’aquests contractes, han sigut finançats amb fons europeus”.

A més, recorda que sobre aquests fets “ja van ser preguntats en el seu interrogatori” el 17 de maig els periodistes Ignacio Cardero (El Confidencial) i Francisco Mercado (EsDiario), que van declarar com a testimonis, “a fi d’evitar una investigació prospectiva”. I és que el jutge també es defensa de les possibles crítiques: argüeix que ara “posa en coneixement, de nou, quins són els fets objecte d’investigació” per “evitar que es pugui produir indefensió” o que “es generi el mínim àpex de retallar” la tutela judicial efectiva i perquè “no es pugui interpretar amb dubtes, parcialment o subjectivament”. El jutge també recorda que va admetre a tràmit la querella que posteriorment va presentar Hazte Oír, que “posava en coneixement” del Jutjat “nous fets que poguessin ser mereixedors de ser investigats”.

 

L’Audiència de Madrid va retreure que les referències al rescat de Globalia eren una “simple conjectura”

A la interlocutòria, Juan Carlos Peinado reitera que està radiografiant “tots els actes, conductes i comportaments” de Begoña Gómez des que Pedro Sánchez és en la Moncloa i s’escuda en múltiples ocasions en una resolució de l’Audiència de Madrid avalant la investigació. Tanmateix, en aquesta interlocutòria els magistrats van considerar que la denúncia de Manos Limpias té un contingut “una mica inconnex” i van qüestionar les acusacions referides al rescat de Globalia. Consideraven que, en aquest tema, el relat és “inversemblant” i conté “dades errònies”, ja que la vinculació de Begoña Gómez amb els fets és una “simple conjectura més enllà de cridaneres coincidències temporals i personals”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!