El jutge que investiga el cas de Begoña Gómez ha decidit aquest dilluns suspendre i ajornar pel dijous 1 d’agost la declaració de Juan Carlos Barrabés per motius de salut. Es tracta de l’empresari que fa un parell de setmanes va passar de ser el testimoni principal del cas a tenir qualitat d’investigat, en tant que va reconèixer que havia mantingut reunions al Palau de la Moncloa amb Begoña Gómez en les quals Pedro Sánchez també hi hauria participat. Precisament aquest dimarts 30 de juliol es preveu que el jutge Juan Carlos Peinado prengui declaració al president del govern espanyol al Palau de la Moncloa.

Aquest dilluns, a banda de Barrabés, estaven programades les declaracions del rector de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), Joaquín Goyache, com a imputat; el conseller delegat (CEO) de Barrabés, Luis Miguel Ciprés, com a testimoni; el director general de la Fundación Deporte Joven del Consell Superior d'Esports (CSD), Félix Jordán de Urries, com a testimoni; i el president de l'Institut d'Empresa (IE), Diego del Alcázar Silvela, també com a testimoni. Les fonts consultades per l’agència Europa Press apunten que Goyache ha declarat i ha contestat a les preguntes de totes les parts. Aquest mateix dilluns, el jutge ha acordat suspendre la citació de Ciprés.

Vox, al Palau de la Moncloa

Vox entrarà aquest dimarts al Palau de la Moncloa, en tant que la declaració de Pedro Sánchez com a testimoni del cas es farà a la residència presidencial i el partit d’extrema dreta és una de les acusacions en el cas pel qual s’investiga Begoña Gómez per suposats delictes de corrupció i tràfic d’influències. No obstant això, es calcula que sigui l’única acusació present aquest dimarts a la Moncloa. Així doncs, la lletrada de Vox Marta Castro serà l’única representant de totes les acusacions populars en aquesta causa, en les quals també estan incloses Hazte Oír, Manos Limpias, Iustitia Europea i Moviment per la Regeneració Democràtica.

Cal tenir en compte que la Fiscalia, així com la defensa de Begoña Gómez, han interposat recursos davant del jutge Peinado per evitar la declaració de Pedro Sánchez com a testimoni en aquest cas. De fet, el president del govern espanyol va enviar un escrit al jutge instructor recordant-li que la llei li permet declarar per escrit, en tant que el motiu de la seva compareixença no és pas perquè sigui el marit de Begoña Gómez, sinó perquè és cap de l’executiu espanyol.

Malgrat tot, la justícia ha decidit declinar la petició i l'ha informat que es presentarà a la Moncloa per prendre-li declaració. En qualsevol cas, encara està pendent que el jutge resolgui el recurs que la Fiscalia i la defensa de Begoña Gómez van presentar contra la decisió de Peinado de citar Pedro Sánchez com a testimoni.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!