El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional a càrrec del cas Koldo, Ismael Moreno, ha demanat que s'investigui el comissionista de la trama, Víctor de Aldama, per un delicte de tinença il·lícita d'armes. El jutge ha deixat en mans dels jutjats d'Alcobendas, a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, la troballa d'una carabina durant l'escorcoll del seu domicili a Madrid el passat mes de febrer. El magistrat ha deduït testimoniatge respecte d'aquests fets després que la Unitat Adscrita a la Fiscalia Anticorrupció (Uafac) alertés de l'aparició d'una arma de foc que "manca de documentació que empari la seva possessió de manera legal, entre ella la corresponent guia de pertinença" pel qual es podria imputar aquest delicte. El fiscal del cas, Luis Pastor, va demanar la mesura al jutge per "determinar la possible existència d'un delicte" i que s'enviés testimoni de l'ofici de l'UCO sobre l'arma als jutjats corresponents. En concret, segons apunta l'ABC es tracta d'una "arma de repetició manual, carabina, del calibre 44 mm de la marca Tiger". 

Troballa d'armes

En el mateix informe, el fiscal Pastor explica que segons ofici policial també el 20 de febrer s'adonava que durant el desenvolupament de l'entrada i escorcoll realitzat al domicili de l'empresari Rogelio Pujalte —també investigat al cas Koldo— a La Raya (Múrcia) van ser trobats "diversos efectes, considerats armes prohibides pel Reial decret 137/1993, de 29 de gener, pel qual s'aprova el Reglament d'Armes". Igual que amb Víctor de Aldama, el jutge acorda deduir testimoniatge d'aquest ofici policial perquè un jutjat d'instrucció de Múrcia investigui si encaixa en comissió d'un presumpte delicte de tinença il·lícita d'arma.

Declaracions pel cas Koldo

Segueixen declarant els investigats en el marc del cas Koldo. Aquest dimarts agents de la Guàrdia Civil han atestat que les labors de contravigilància per a de Aldama, entre elles en el seu despatx a Madrid, van ser un "teatre" perquè no tenien mitjans, i que la intenció era que l'empresari se sentís segur per la por que tenia de ser vigilat. Després de la declaració del coronel de la Guàrdia Civil que va condecorar d'Aldama i altres tres agents, aquest matí ha estat el torn dels altres quatre identificats amb els números 7, 9, 12 i 14 en l'informe de la Unitat Central Operativa (UCO) en el qual s'analitza l'actuació del comandant de la Guàrdia Civil, Rubén Villalba, investigat en aquesta causa i que va estar destinat en l'ambaixada d'Espanya a Veneçuela.

Els quatre agents han assegurat que ells únicament rebien ordres i que aquestes s'enquadraven dins de la normalitat en una unitat d'Informació de la Guàrdia Civil com és l'UCE2, dedicada a la lluita contra el terrorisme internacional. Per aquesta raó, han assegurat que no van arribar a sospitar que alguna cosa estava succeint quan és habitual que es realitzin determinades funcions en els serveis d'informació, segons han informat fonts jurídiques presents en la declaració. En aquest context de normalitat han emmarcat també el subministrament de mòbils a Aldama i Koldo García, ja que se solen proporcionar als col·laboradors del cos per assegurar les seves comunicacions, per la qual cosa tampoc els va aixecar cap sospita. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!